用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 "香兒"收到入學通知.....
樓主: Flowerlam
go

"香兒"收到入學通知.....

請問有無人知除 薄扶林center 會收4.5 yrs old既小朋友外, 還有那間center會收4.5 yrs old ?  thx!

原帖由 daichoigo 於 09-5-12 09:18 發表
我都收到信啦! 申請choir一樣收左, 不過要申請轉時間日期

O, 怪不得我個女派去薄扶林那麼遠啦, 原來是因為年紀問題.
我昨天都收到信, 好開心呀! 遠都都算啦, 反正禮拜六下午, 自己一定可以親自出馬接送就無問題.

原帖由 小金子 於 09-5-12 09:31 發表
請問有無人知除 薄扶林center 會收4.5 yrs old既小朋友外, 還有那間center會收4.5 yrs old ?  thx!

薄扶林是新centre,所以我見有新班都系個度。

原帖由 miumiumilk 於 09-5-12 09:33 發表
O, 怪不得我個女派去薄扶林那麼遠啦, 原來是因為年紀問題.
我昨天都收到信, 好開心呀! 遠都都算啦, 反正禮拜六下午, 自己一定可以親自出馬接送就無問題.

...

原帖由 小金子 於 09-5-12 09:31 發表

將軍澳區

請問一班有幾多小朋友? 女兒都被分派到pokfulam的合唱組. 我們亦申請了普通話, 但rejected.

我囝囝都係派左去薄扶林.  如果可以去將軍澳就好la.  請問有無人知官塘有咩車可以去到薄扶林center呀?  thx!

原帖由 MandyLau13 於 09-5-12 09:51 發表

將軍澳區

醒目開學勳章

仲未收到通知...

4.5歲即係大定細呀?一班有幾多人呀?

我女今年一月入團, 佢同時申請兩樣都收咗, 合唱團一班有成20-30人, 4.5歲應該係最細...

請問收你的小朋友讀合唱什麼班,(培訓班 OR 預備班?)

原帖由 lilyma 於 09-5-12 10:21 發表
4.5歲即係大定細呀?一班有幾多人呀?

培訓

原帖由 invitation 於 09-5-12 12:40 發表
我女今年一月入團, 佢同時申請兩樣都收咗, 合唱團一班有成20-30人, 4.5歲應該係最細...

請問收你的小朋友讀合唱什麼班,(培訓班 OR 預備班?)
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

北角培訓班ok左

我二仔都收左...係預備班, 北角....我地都有報美術班, 都有收, 番太古城.  佢今年 6 歲

不過香兒一班有成 2x - 30 人, 依家二仔都有番開屋企附近既合唱團, 但係人數少, 1x 人 only, 多 attention D...所以要諗諗轉唔轉好.

現有預備組歌書乙本
半價出售
如有興趣者
請PM本人
Shihen

現有預備組歌書乙本
半價出售
如有興趣者
請PM本人
Shihen

Hi 紀紀媽,

呀囡都派到 Pokfulam 的合唱組, 可以一齊上堂

原帖由 chan_wingyee 於 09-5-12 09:57 發表
請問一班有幾多小朋友? 女兒都被分派到pokfulam的合唱組. 我們亦申請了普通話, 但rejected.

宜安街有小巴, 去香港仔路線(經 Pofulam), 在香港大學附近落車, 或者西環路線, 在正街/第三街落車沿斜路行上山, 不過唔知星期六是否班次行小

原帖由 小金子 於 09-5-12 10:01 發表
我囝囝都係派左去薄扶林.  如果可以去將軍澳就好la.  請問有無人知官塘有咩車可以去到薄扶林center呀?  thx!

我星期一收到信, 收左我囝囝(4.5歲)入合唱培訓C班, 返將軍澳(逢星期六 4PM - 5PM), 唔知呢度有冇同學仔呢?

香兒都收左我囡囡, 但派左去薄扶林, 真係好遠呀! 我決定今天寄轉班申請, 希望批啦!

原帖由 snowball 於 09-5-13 11:05 發表
我星期一收到信, 收左我囝囝(4.5歲)入合唱培訓C班, 返將軍澳(逢星期六 4PM - 5PM), 唔知呢度有冇同學仔呢?

唔收 , 報名時我只選了一個地方,是不是要多選幾個地方?

原帖由 snowball 於 09-5-13 11:05 發表

我個仔咪同你個囝做同學囉