用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 屯門區既BAND 1, 你地會ng會?????
go

屯門區既BAND 1, 你地會ng會?????

中央派位就黎耍填30個志趣, 你地乙部份會ng會選2間英中呢???
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

頭1,2 英中, 3-5中中, 之後要填BAND 2??
你地會點呢, 分享下丫
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

保良局兩間中學--百周年,董玉娣

原帖由 0120 於 09-4-20 11:02 發表
頭1,2 英中, 3-5中中, 之後要填BAND 2??
你地會點呢, 分享下丫

搏下無壞姐,有實力唔洗驚,最多叩門law.

原帖由 0120 於 09-4-20 09:32 發表
中央派位就黎耍填30個志趣, 你地乙部份會ng會選2間英中呢???

即係大家都會選2間英中係頭1,2志願,
老師話英中擺第2會機會冇敢大WOR(ng g個老師了ng了解),如果第2已經擺band 1 中中, 敢之後mic band 2, 入左mic ng係好抵??

如果係女仔,第二填劉xx 可能有位機會大d... 前1,2 填英中會唔會冒險d?
你話3-5 填中中.又點解話怕去了 band 2.
依家係講緊個no 好唔好...

原帖由 0120 於 09-4-20 15:05 發表
即係大家都會選2間英中係頭1,2志願,
老師話英中擺第2會機會冇敢大WOR(ng g個老師了ng了解),如果第2已經擺band 1 中中, 敢之後mic band 2, 入左mic ng係好抵?? ...
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

hi dder :
我既意思係你地會ng會放埋英中係第2志願??
我都怕冒險, 所以想聽下大家既意見,
頭1英中, 2-5個志願係band 1中中.,係ng係第6就開始要選band 2呢, 分享下丫,就黎派表填la
原帖由 dder 於 09-4-20 18:19 發表
如果係女仔,第二填劉xx 可能有位機會大d... 前1,2 填英中會唔會冒險d?
你話3-5 填中中.又點解話怕去了 band 2.
依家係講緊個no 好唔好...

我會放第二填band 1 中中.
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

敢都係既~穩陣好過冒險

原帖由 dder 於 09-4-21 18:26 發表

屯門區~小6人數有4871人,分3個BANDING ~ 當有1623人係BAND 1, 但屯門英中學位得710個, 所以第2位一定ng可是再選英中lu, 各位band 1同學要留意

dder :
跟住你會點填呢??
2至5都是受歡迎中中??
第幾位開始band 2呀??
原帖由 dder 於 09-4-21 18:26 發表

我都唔知,今天開家長會.
2,3 受歡迎中中都可以.
再落 band 1 中中都無咩合心水.. 好似band2中中多d.

其實1,2,3唔得會去到幾後呢?

如我冇記錯~你好似自行選梁銶琚架, 你囡囡讀bin間小學架,交流下la,睇下放榜大家係bin間??

原帖由 dder 於 09-4-24 10:20 發表
我都唔知,今天開家長會.
2,3 受歡迎中中都可以.
再落 band 1 中中都無咩合心水.. 好似band2中中多d.

各位屯門媽咪 :

我都要來搭傘下舒緩我既緊張心情 ....

我個仔都係 band 1 仔, 自行 in 左董玉娣 & 百周年 (我仔讀保良局小學, 但自行應該陪跑)... 大抽獎應點揀好呢 ?

蒙黃花沃.
不過未必好多人知.
我見網上d都係保良/何日x 多.....

乙部  2選1....董玉娣 & 百周年
2-5填band1 中中 (田中/馬可賓/屯天/譚伯....依喜好選)

原帖由 ypmummy 於 09-4-24 10:56 發表
各位屯門媽咪 :

我個仔都係 band 1 仔, 自行 in 左董玉娣 & 百周年 (我仔讀保良局小學, 但自行應該陪跑)... 大抽獎應點揀好呢 ?

...

自行如果係頭10名都有機會, 但如果你係30-40既band 1, 中華就應該保守d la, ng可是頭1-3都是band 1 top既學校la

原帖由 ypmummy 於 09-4-24 10:56 發表
各位屯門媽咪 :

...

我g~係良景村ma
原帖由 dder 於 09-4-24 11:24 發表
蒙黃花沃.
不過未必好多人知.
我見網上d都係保良/何日x 多.....

我都同你地一樣不知點選擇好!
老師話第一組別的學生最多都只可選一間英文中學. 之後就要選中中,如似類推........
我個女之前自行選南屯門官中.次選是董玉娣.
昨晚開家長會. 原來絕大部份同學都是選百週/董玉娣.
攪到我都唔知點算好.我個女自己好鍾意南屯官.
昨晚有家長話, 其實南屯官仲好過其他保良局中學.
因為有家長住近碼頭, 所以比較熟.