用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 我的ADHD (過度活躍症/多動症/專注力失調) 兒子停藥了! ...
樓主: leeamen
go

我的ADHD (過度活躍症/多動症/專注力失調) 兒子停藥了!  

回覆:我的ADHD (過度活躍症/多動症/專注力失調) 兒子停藥了!

請問可以pm我中醫師、魚油嘅資料?謝謝!!
私人傳訊  回覆   引用

回覆:molly915 的帖子

可以給我魚油資料嗎?謝謝

回覆 leeamen 的帖子

我兒子整體發展遲緩, 暫未評估有無ADHD, 請問可否PM魚油丸牌子給我, 謝謝

引用:Quote:2bbma+發表於+13-1-25+10:39+lillyma

回覆:我的ADHD (過度活躍症/多動症/專注力失調) 兒子停藥了!

可唔可以pm我中醫師、魚油的資料?萬分謝謝!

可唔可以pm我中醫師、魚油的資料?萬分謝謝

can u plz pm me the info. of fish oil ? thanks

想請問   魚油牌子   thx

My daughter went to see dr today and confirmed she is adhd and will start the medicine tomorrow, hope it doesn't have a lot of side effect, may I know the Chinese dr name and which Int'l school is your son attending, tks

請問可以pm我中醫師、魚油嘅資料?謝謝!!

已經用中藥及針灸三年,仍是未見成效。可否給我中医及魚油的名字,謝謝!

請問ADHD 會有情緒問題嗎? 我女兒因學習遲緩之前有上過早期訓練, 但成效不大, 而且情緒問題好似越越來嚴重, 可否告知係邊度做評估, 中醫及魚油資料?

hidiyip 發表於 09-10-31 02:51
仔仔在小二時,被dignosed為 ADHD!! 我的反應是Shocked. 但最最可怕是.....my husband is same.
从致教導 ...

老公一齊去評估嗎?

leeamen 發表於 09-10-31 14:31
我很明白您的心情,我的父親、女兒和我自己也有ADHD呢!ADHD並不是洪水蒙獸,不要太擔心, 努力面前吧! ...

怎樣會知大人也是ADHD? 跟小朋友一起去評估?

請問可以pm我魚油嘅資料?謝謝!!

leeamen 發表於 09-4-8 12:45
除了讓孩子服用精神科藥物外,我也嘗試過不少「另類療法」。我嘗試歸納一些我認為最有果效的方法,與大家分 ...

可否pm中醫、EPA資料給我嗎?謝謝你先!

回覆樓主:

Deleted

回覆 leeamen 的帖子

Hello, 想請教我仔仔今年K2而家7歲做左評估係ADHD, 學校冇咩資援比我, 要排到2018年先見醫生, 自己覺得佢唔係好嚴重(行為)但唔知係咪佢個班咁啱都有幾個係呢D,佢好容易跟埋人地咁做同埋好易比人影響, 但佢返到屋企又好正常只係多數係學校會發生事,想問問(1)我同佢報出面果D專注力有關班有沒有用? (2)成績我已經沒有要求,因同佢溫到幾屬同埋測驗佢一見到D題目佢要去思考0既佢就冇心機睇就話唔識,到同佢一齊做問返佢佢又識, 想問問補習對佢地黎講有冇幫助? 始終怕佢應有基礎都冇.(3)如要食藥係咪食先有效,停藥就返黎? (4)我其實點樣先可以幫到佢?