用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind am classmate
樓主: kwokwotin
go

Keen Mind am classmate [複製鏈接]

26號先翻?你講8月呀?

上次家長日問馮老師,佢答我佢會返 Summer Camp,我仲諗住心悅仲可以見到佢添。如果佢8月26日先返,心悅無得同佢say goodbye 喇。

霖霖肯答英文都好過心悅,無論我哋用英文/普通話問佢,佢一係唔答,一係就答廣東話。

原帖由 elmolly 於 10-7-29 11:46 發表

心悅都好叻喎

馮老師放假, 要26號先返, 不過佢好似唔會教summer camp, 可能係8月教新生果個適應既camp?

Day 3 是Ms Kim 教做廚師(Yogurt Snowy Mountain - 用生果&yogurt做waffle),有試食啲材料。普通話科 ...

原帖由 ChanCSCathy 於 10-7-29 16:45 發表
26號先翻?你講8月呀?

上次家長日問馮老師,佢答我佢會返 Summer Camp,我仲諗住心悅仲可以見到佢添。如果佢8月26日先返,心悅無得同佢say goodbye 喇。

霖霖肯答英文都好過心悅,無論我哋用英文/普通話問佢,佢一係唔答,一係就答 ...

唔係呀, 7月呀. 佢又無同我講話會返summer camp喎, 不過n1個適應camp都應該差唔多開始?

睇霖霖同心悅o甘講好似好好玩o甘wor,亞女就下個星期一至開始返,等我到時放學訪問o下佢先。

原帖由 Smallpigbb 於 10-7-29 23:37 發表
睇霖霖同心悅o甘講好似好好玩o甘wor,亞女就下個星期一至開始返,等我到時放學訪問o下佢先。

係我覺得好玩姐, 問極佢而家好玩定係平時起N1AA好玩佢都話唔知呀.

原帖由 elmolly 於 10-7-30 10:58 發表

係我覺得好玩姐, 問極佢而家好玩定係平時起N1AA好玩佢都話唔知呀.

佢o地俾N1AA洗咗腦o家,我個女都話唔要讀K班要讀N班啦。

原帖由 Smallpigbb 於 10-7-30 11:29 發表

佢o地俾N1AA洗咗腦o家,我個女都話唔要讀K班要讀N班啦。

尋日搵淨淨媽咪, 淨淨一聽到"新學校", 即刻起到喊, 話要keen mind kindergarten唔要新學校, 真係超級fans

心悅媽,

尋日心悅有無話玩乜? 我問阿女電腦玩乜, 佢話"孫老師禁, 咁呢就有barney, 跟住就有abc架喇", 比佢笑c我, 都唔知係真定係老作

心悅講尋日孫老師教電腦,一時話襟英文字,一時又話襟數目字,又話襟arm位置就有公仔,問佢係咩公仔,佢一時話有barney,一陣又話有叮噹。HaHa,好似無句真。

今日佢就講鍾老師教做木頭人&Ms Pearl 教拼音。

原帖由 elmolly 於 10-7-30 15:02 發表
心悅媽,

尋日心悅有無話玩乜? 我問阿女電腦玩乜, 佢話"孫老師禁, 咁呢就有barney, 跟住就有abc架喇", 比佢笑c我, 都唔知係真定係老作

8月2-3日知唔知summer school情況如何? 等我回家可以問下展宏, 琴日第一日返佢好似唔太知做緊乜咁, 只係講左邊個同學有返邊個冇返, 見到有張普通話既工作紙有首歌, 同佢一齊彈住唱佢又唔肯唱喎, 跟住只係彈左一句出黎話"孫老師冇返,得馮老師係到"...

原帖由 ChanCSCathy 於 10-7-30 19:19 發表
心悅講尋日孫老師教電腦,一時話襟英文字,一時又話襟數目字,又話襟arm位置就有公仔,問佢係咩公仔,佢一時話有barney,一陣又話有叮噹。HaHa,好似無句真。

今日佢就講鍾老師教做木頭人&Ms Pearl 教拼音。

...

原帖由 cyberyuky 於 10-8-3 13:27 發表
8月2-3日知唔知summer school情況如何? 等我回家可以問下展宏, 琴日第一日返佢好似唔太知做緊乜咁, 只係講左邊個同學有返邊個冇返, 見到有張普通話既工作紙有首歌, 同佢一齊彈住唱佢又唔肯唱喎, 跟住只係彈左一句出 ...

以我呢兩日睇o既情況,真係得馮老師加另外一位老師,而且英文我都唔知道邊個教,因為今日個女話Miss Deanie去咗玩呀所以今日唔o係度wor。

孫老師其實都o係學校o家,但可能就唔係佢負責o係我o地班房掛。

原帖由 Smallpigbb 於 10-8-4 00:22 發表

以我呢兩日睇o既情況,真係得馮老師加另外一位老師,而且英文我都唔知道邊個教,因為今日個女話Miss Deanie去咗玩呀所以今日唔o係度wor。

孫老師其實都o係學校o家,但可能就唔係佢負責o係我o地班房掛。 ...

唔會會係上星期孫老師負責, 呢個星期輪到馮老師? 可能d老師輪住放假?

回覆 1431# elmolly 的文章

其實倆個老師都o係度,不過以我睇係一個k班老師加一個n班老師囉,家下都唔係馮老師拖佢o地出黎放學囉。

同學仔, 請問今日係咪有馮老師, 孫老師, 方老師同趙老師? 係咪上左上面上堂?

回復 1433# elmolly 的帖子

霖霖媽,

係上咗上面上堂,因為今日開始有D PN o既小朋友返呀,所以D課室咪俾咗D PN小朋友囉,至於馮老師就有,趙老師當然都有啦,今日上普通話嘛,至於其他倆位老師我就唔知道亞女o訓咗你要知道我都要問wor,不過Miss. Deanie 今日返咗嚟喇,但就無教佢o地。

霖霖媽,

問咗喇馮老師、方老師、鍾老師同趙老師都有,孫老師我個女話無仲話佢教第二班,會唔會孫老師拖佢落校車入課室呀,不過我個女話唔 知道個英文老師個名wor。

原帖由 Smallpigbb 於 10-8-10 20:47 發表
霖霖媽,

問咗喇馮老師、方老師、鍾老師同趙老師都有,孫老師我個女話無仲話佢教第二班,會唔會孫老師拖佢落校車入課室呀,不過我個女話唔 知道個英文老師個名wor。 ...

咁個廚師係咪佢地整定係睇住老師整? 整完有無得食架?

醒目開學勳章

你地呢邊熱鬧d, 所以想問下你地.  我仔係讀pm的, 黎緊上K1.  我想問下你地通常點處置小朋友帶番黎的勞作同工作紙的, 我全部儲哂o係度, 但太多喇, 想掉又唔知點

係咪應該留低一d靚的, 可能第時攞黎做搵學校的profolio呢, 其餘可以唔要呀

原帖由 LMCK 於 10-8-27 16:19 發表
你地呢邊熱鬧d, 所以想問下你地.  我仔係讀pm的, 黎緊上K1.  我想問下你地通常點處置小朋友帶番黎的勞作同工作紙的, 我全部儲哂o係度, 但太多喇, 想掉又唔知點

係咪應該留低一d靚的, 可能第時攞黎做搵學 ...

其實我都有時睇你o地pm個post,我都係放曬d勞作o係屋企,不過因為新學期又o黎,我打算留起有紀念同做的好o個D,其他就唔要但就未開始搞。

各位媽媽,小朋友留返o係KM讀o既或者以前o係度傾開就算走咗都想嚟分亨o下o既,我o係談幼稚園o個邊開咗個post呀,因為我o地D仔仔女女已經唔再係讀幼兒園喇,大個咗讀幼稚園啦。

原帖由 LMCK 於 10-8-27 16:19 發表

係咪應該留低一d靚的, 可能第時攞黎做搵學 ...

我都係keep晒, 放起兩個拉鍊袋, 真係頂唔順先掉, 又或者掉之前你地可以scan左先, 咁咪都有個記念囉.
‹ 上一主題|下一主題