用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 我仔仔check過染色体唔係唐寶寶,但個樣.......請幫忙 ...
go

[唐氏] 我仔仔check過染色体唔係唐寶寶,但個樣.......請幫忙 [複製鏈接]

我仔仔一早check過染色体唔係唐寶寶,但當時胎水多早產了5週,現在4個月仲未出過院, 醫生話俱有先天心臟病, 上呼吸道狹窄及塌陷,暫時24小時要用正壓呼吸輔助器.

雖然check過染色体唔係唐氐寶寶, 但個樣有小小小特殊, 眼仔又好似到但唔集中, 都唔知係咪唐氏症, 同想一問遲緩症係點??

meo媽咪上
   0    0    0    0

Hi Meo,
唔好擔心個樣住, 最緊要係亞b既健康, 點解你會覺得亞b既樣特殊呢? 係邊方面會令你咁唸? 如果你想知唐寶寶既樣係點, 可以睇下我地既網頁! 我地既唐寶寶一樣好叻架, 只係佢地係慢d, 但一樣明白我地既意思同埋佢地一樣會做得到, 最緊要係健康, 咩野都可以面對架啦! 努力, 加油! 請再update我地亞B既情況丫!

原帖由 meo 於 09-4-5 01:41 發表
我仔仔一早check過染色体唔係唐寶寶,但當時胎水多早產了5週,現在4個月仲未出過院, 醫生話俱有先天心臟病, 上呼吸道狹窄及塌陷,暫時24小時要用正壓呼吸輔助器.

雖然check過染色体唔係唐氐寶寶, 但個樣有小小小特殊 ...

Thanks support..

原帖由 PAKYINGMA 於 09-4-5 18:04 發表
Hi Meo,
唔好擔心個樣住, 最緊要係亞b既健康, 點解你會覺得亞b既樣特殊呢? 係邊方面會令你咁唸? 如果你想知唐寶寶既樣係點, 可以睇下我地既網頁! 我地既唐寶寶一樣好叻架, 只係佢地係慢d, 但一樣明白我地既意思同埋 ...
‹ 上一主題|下一主題