用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 想問7個大BB應該比咩教材佢學先呢,有無先後次序... ...
go

想問7個大BB應該比咩教材佢學先呢,有無先後次序... [複製鏈接]

1)想問FLASH 卡 係咪= 閃卡?
2)BB咁細太難嘅嘢,佢未必吸收到,係咪應該先比佢睇閃卡,聽音樂,同講故仔書?咁應該每日幾多次,同幾耐要轉題目?
3)仲有咩可比佢學呢,因我唔想佢食完訓,訓完食,有無其它建議.....
謝謝!
   1    0    0    0

yes, u're right. flash card =  閃卡.

閃卡同故事可以同步,因為閃卡用好少時間,但係就要快d開始啦,因為大左就睇唔到。

其實你學英文+普通話都已經可以好充分利用小朋友的時間。不過都仲可以加一d訓練手仔的玩具。

五國語言

beepaul2007 :

Hello!你可給BB用Your Baby can read
『愈聽愈聰明』兒童全腦智能開發音樂CD系列,是唯一由世界衛生組織(WHO)推薦及證實療效的音樂CD。

它是屬於一套專門為腦部開發而設的音樂,利用特定頻率,刺激各腦區,達致提升學習能力、專注力、創造力、記憶力、分析力、理解力、寫作及藝術創作能力,使左腦(理性)及右腦(感性)達到均衡發展。
我BB女在7個月左右開始用,效果吾錯!
你可作參考

bulemickey,

would you plese pm me where to buy

『愈聽愈聰明』兒童全腦智能開發音樂CD系列?

Tks

原帖由 bulemickey 於 09-4-18 10:01 發表

Hello!你可給BB用Your Baby can read
『愈聽愈聰明』兒童全腦智能開發音樂CD系列,是唯一由世界衛生組織(WHO)推薦及證實療效的音樂CD。

它是屬於一套專門為腦部開發而設的音樂,利用特定頻率,刺激各腦區,達 ...

我都想知邊度可買到『愈聽愈聰明』兒童全腦智能開發音樂CD, 可否pm我呢? Thank you.

原帖由 bulemickey 於 09-4-18 10:01 發表

它是屬於一套專門為腦部開發而設的音樂,利用特定頻率,刺激各腦區,達 ...
\\

bulemickey,

would you plese pm me where to buy

『愈聽愈聰明』兒童全腦智能開發音樂CD系列?Tks

我都想知呀...可否pm俾我呀

Pls let me know as well, thanks!!

原帖由 Arielmum 於 09-4-19 01:01 發表
bulemickey,

『愈聽愈聰明』兒童全腦智能開發音樂CD系列?

Tks

『愈聽愈聰明』兒童全腦智能開發音樂CD系列?Tks
‹ 上一主題|下一主題