用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 天神扣門情況
樓主: panbaby
go

天神扣門情況 [複製鏈接]

嘩, 咁好叻喎, 英文你個女識串果d字ar? 好西利喎.

如大抽獎冇CHOOSE天神, 是否一定冇得  IN 架?

醒目開學勳章

原帖由 goodmama2003 於 09-7-14 11:48 發表
女兒說數學考18+13, 己是雙位數加法... 我認為有點難度.

Pls check pm. thanks!

今日真係好難啊, 但係我個囡話數張有4張, 中文有3張, 英文有6/7張, 相信考到個位小朋友真係好叻lar. 應該就吾係我個囡 lor.

我接過女時望入去課室的projector screen, 數學是文字題, 而且是第24題了。程度去到一年級的下學期, 我都有d覺得誇張。

而英文個女話其中一題是:-
Who put out fire?  要串出fireman.

不敢想像結果!

goodmama2003,
都好叻喎, nurse都大約串左個普出黎, 好過我個女, 我諗佢見到第一個唔識, 之後果d就掂都唔掂, 佢亞媽成日教佢有斷估冇痛苦, 佢就唔睬我
wieskid,
who put out fire?都講都俾你睇, 你都唔洗驚啦

我個女話數學有24題,有4張紙,中文有4張紙,英文有6張紙,數學有5題唔識,例如10+?+?=22,好難之前學校也未教到,如果考到的小朋友真是精英之中的精英

依家聽大家講真係覺得for 5/6歲小朋友真係幾深.好想知有幾多小朋友識做, 請成功既家長一收到消息即刻報喜

my friend's daugher answers "firewoman", she evens considers the gender.  Don't know if the teacher accept this answer lei.

原帖由 wisekid 於 09-7-14 16:38 發表
我接過女時望入去課室的projector screen, 數學是文字題, 而且是第24題了。程度去到一年級的下學期, 我都有d覺得誇張。

而英文個女話其中一題是:-
Who put out fire?  要串出fireman.

不敢想像結果! ...

醒目開學勳章

有無人知道幾時會有消息??

嘩, 收梗啦, 介唔介意透露佢係邊間幼稚園ar? kv? 咁醒?
原帖由 Monstersx2 於 09-7-15 10:37 發表
my friend's daugher answers "firewoman", she evens considers the gender.  Don't know if the teacher accept this answer lei.

已經有結果啦!有朋友昨日已收到電話second in,無電話已經是唔得................

我派位派得唔好,叩門又一間也没有聲氣,而家打算讀私校,叩門真是難難難,唔好玩.

原帖由 goodmama2003 於 09-7-18 00:23 發表
我收不到電話, 不過不緊要,今次給我大開眼界, 原來真是有小朋友叻到做晒的題仲是做對,  我輸得心服口服.

我會再用一年時間, 去操fit 個女,

個女小二又去扣過 ! ...

原帖由 idachan 於 09-7-18 07:02 發表
我派位派得唔好,叩門又一間也没有聲氣,而家打算讀私校,叩門真是難難難,唔好玩.

Totally agreed with you.

多謝各位家長咁愛戴天神, 我會重新考慮讓個女入讀. 個女將讀k1
因為我係天神舊生, 自行選校只能選天神, 但我感到天神的英語環境不夠, 所以希望個女入其他. 知道原來在各位家長心中天神這麼好, 我都要重新考慮了.

我都收唔到電話, 唔緊要, 讀私校, 橫掂成家都覺得間私校好適合個女, 亞女又勁鐘意, 希望用少少錢令到佢可以鐘意讀書, 六年小學生活可以開開心心地學到嘢啦, 我諗我讀私校後唔會再叩門, 因為LEE個遊戲實在唔好玩

‹ 上一主題|下一主題