用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 天神扣門情況
樓主: panbaby
go

天神扣門情況 [複製鏈接]

My friend also received the letter.  Think all can have the interview

我諗應該過百人囉, 單單bk都唔少人叩左天神, 平常心啦, 我初初以為冇得in, 一心諗住讀私小, 所以冇乜壓力, 我打去問左唔洗in家長
原帖由 wisekid 於 09-7-9 19:18 發表

多謝家長們的分享!

Hi 喧嘩,

"個no係7字頭", 是否代表有70人以上, 競爭很大呢!

原帖由 喧嘩 於 09-7-9 21:21 發表
我諗應該過百人囉, 單單bk都唔少人叩左天神, 平常心啦, 我初初以為冇得in, 一心諗住讀私小, 所以冇乜壓力, 我打去問左唔洗in家長

IC.  

Thank you and see you in the interview.  Good luck for our princesses.

是否真的個個有得 in,咁我諗都好難得啦!有無人是未收到有份in 呀?

醒目開學勳章

我估唔係個個都有得in啦, 我都無收到信.

醒目開學勳章

我剛打左電話去天神問,唔係個個都有得in架.

咁請問有得in 的小朋友是來自邊一間kindergarten 架,唔知學校係唔係睇埋小朋友的 kindergarten background 呢?收到信 interview 的家長可否告訴我們你地的小朋友係讀邊間 kindergarten呀?

原帖由 hellotung 於 09-7-10 12:14 發表
我剛打左電話去天神問,唔係個個都有得in架.

我就未聽過叩門要睇小朋友讀邊間幼稚園, 因為你去叩門果陣佢係唔會知你讀邊間, 反而係睇你有冇誠意多d, 有冇選佢間學校囉, 因為有d學校若你冇選佢, 佢係唔會俾你in, 不過唔知天神係唔係, 而我就自行同埋跨區選天神的

醒目開學勳章

我昨天都收到信有得in啦!我仲以為連in的機會都無.

依, 睇黎人人有份IN 喎, 唔知你地係咪都係為14號早上IN 呢?

回覆 28# 喧嘩 的文章

我自行同統一都無揀天神架, 因為我揀ST
MARY, 應該唔係人人有得IN, 
我女同學仔交咗profile都無得IN 

in完啦, 真係過百人in, 估唔到全部考筆試, 中英數真係難到我個女, 我個女只係話我知佢識左兩個好朋友喎, 去廁所果陣識, 激死, 口才佢就叻, 茟試真係陪太子考試, 你地考成點呢?

Both my friend's daughter and my girl said that they didn't know how to do a few questions!  I think the papers are not very difficult, but they are not used to do these kind of tests.

Those who attends kummon may know to do it!  However, my girl's never trained in this way.

但係亞女又話冇咁難喎, 佢話d數好簡單, 我問佢你識計18+13咩?佢話都冇, 18+4之ma, 不過佢話英文佢唔識, 有成板冇做, 佢話要串nurse, police......, 我就覺得好深, 因為亞女讀活動教學幼稚園, 唔識串我唔怪佢囉
原帖由 goodmama2003 於 09-7-14 11:48 發表
女兒說數學考18+13, 己是雙位數加法... 我認為有點難度.

goodmama,
你係咪叫我收pm ar? 但係冇嘢喎
原帖由 goodmama2003 於 09-7-14 11:39 發表

我個女假期都玩到傻左, 之前學校又停課, 學左都不記得晒

please check pm.

‹ 上一主題|下一主題