用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 經學校參加填色比賽嘅mami,有冇此經歷
go

經學校參加填色比賽嘅mami,有冇此經歷 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我今午收到一電話,有位小姐打來,話我個仔經學校參加一個迪士尼填色比賽,我重以為他得咗獎啦,點之那位小姐話多謝我個仔參與是次活動,推銷我買一套劍橋學英語套庄,此套裝可以由四年級至六年級,完成還可報考劍橋英語試,原價$3,980.00,現有贊助者特惠價$1,080.00共有27本綀習書籍,15隻cd,另送2隻類似講自然災難片(英語/普通話)1隻多啦a夢卡通片及1隻多啦a夢,我後來叫她e-mail資料給我,收線前她話暫留一套給我,待我回覆
   0    0    0    0

冬日勳章 醒目開學勳章

原帖由 kschling 於 09-3-28 15:42 發表
我今午收到一電話,有位小姐打來,話我個仔經學校參加一個迪士尼填色比賽,我重以為他得咗獎啦,點之那位小姐話多謝我個仔參與是次活動,推銷我買一套劍橋學英語套庄,此套裝可以由四年級至六年級,完成還可報考劍橋英語試, ...

我都試過,其實佢地係借填色比賽我地D資料sale野,次次都係咁,吾係有心辦比賽ga!

係呀
攞左你的資料來sale野囉
我家有三寶:大寶靚仔、二寶活潑、三寶可愛

有呀, 我個仔幾個月前參加左個"怪獸公司公仔"既填色比賽, 我都收到電話, hardsell 佢地套百科全書, 甚麼3千幾, 依家千幾, 勁抵, 又問我有無興趣買埋中,英文版本, 成套幾十本書3千多元, 好抵喎............我話佢知成幾十本書, 等我買間大屋先至幫佢買

原帖由 kschling 於 09-3-28 15:42 發表
我今午收到一電話,有位小姐打來,話我個仔經學校參加一個迪士尼填色比賽,我重以為他得咗獎啦,點之那位小姐話多謝我個仔參與是次活動,推銷我買一套劍橋學英語套庄,此套裝可以由四年級至六年級,完成還可報考劍橋英語試, ...

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

咁是否應向學校反應這件事? 及向家教會/校長?
原帖由 yanyan-mummy 於 09-3-28 21:50 發表

我都試過,其實佢地係借填色比賽我地D資料sale野,次次都係咁,吾係有心辦比賽ga!

$1,000 是否 ACL 劍橋英語 ????  

我想買, 請問可否介紹你個 sales 比我, 因為自己 walk-in 問價好貴吓。
Thanks.

我個仔參與是次活動,推銷我買一套劍橋學英語套庄,此套裝可以由四年級至六年級,完成還可報考劍橋英語試,原價$3,980.00,現有贊助者特惠價$1,080.00共有27本綀習書籍,15隻cd,另送2隻類似講自然災難片(英語/普通話)1隻多啦a夢卡通片及1隻多啦a夢,我後來叫她e-mail資料給我,收線前她話暫留一套給我,待我回覆

回覆 # 的文章

同日我都收到呢d電話, 但係價錢平過妳. 只收$960  冇幫襯之下, bye bye 都唔講就收左線嘍~~:;pppp:
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

我都收到呢d電話,依家啲推銷手法真係層出不窮!:;pppp:

我囡成日都參加呢類比賽,所以對呢種情況巳麻木,完全係利用d小朋友,有次我真係咁同個sales講,佢即刻嗱嗱淋收線!

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

我話我無興趣,
佢仲問:
係劍橋呀,
你有無聽過劍橋呀?

咦,經過學校參加個d都係咁??
我之前參加過保險公司個d,我留左屋企電話,費事煩.反正,佢寫左入選左會發信通知.

醒目開學勳章

已pm給你啦
原帖由 chumamma 於 09-3-29 17:53 發表
$1,000 是否 ACL 劍橋英語 ????  

我想買, 請問可否介紹你個 sales 比我, 因為自己 walk-in 問價好貴吓。
Thanks.
‹ 上一主題|下一主題