用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 跳中國舞用的扇
go

跳中國舞用的扇 [複製鏈接]

請問除了國貨公司, 哪兒可買到跳中國舞用的扇呢?(有些布突出扇骨果款) 謝謝!
   0    0    0    0

原帖由 rowena0219 於 09-3-25 17:20 發表
請問除了國貨公司, 哪兒可買到跳中國舞用的扇呢?(有些布突出扇骨果款) 謝謝!

我係深水埔近西九龍中心見到有,
門口玻璃窗可以見到有好多色 .
基隆街 314 左右 .
岩岩對住條天橋上西九的.

原帖由 rowena0219 於 09-3-25 17:20 發表

我剛在淘寶網幫女兒買了扇,好多顏色又好平 (RMB12 each),但要視乎量數,如果太少就唔值喇因為運費都要幾十元。

原帖由 HPChingchingma 於 09-3-26 23:55 發表

我係深水埔近西九龍中心見到有,
門口玻璃窗可以見到有好多色 .
基隆街 314 左右 .
岩岩對住條天橋上西九的.

thanks, 可否告知舖頭名.

原帖由 Ms.ChanChan 於 09-3-27 13:38 發表

我剛在淘寶網幫女兒買了扇,好多顏色又好平 (RMB12 each),但要視乎量數,如果太少就唔值喇因為運費都要幾十元。

thanks, 不過我只需買一把.

原帖由 rowena0219 於 09-3-27 16:01 發表

明天會帶囡囡到果邊學野時, 幫你問下價錢先, 跟住再話比你知啦. ...

原帖由 rowena0219 於 09-3-27 16:01 發表

剛剛回來了.

是基隆街 324 號. 奇興貿易公司.

價錢十分超抵. $25/ 對 .

因為老闆娘話跳舞是要 一對的.

如要一隻 , 就無得咁買.

我囡囡見好靚 , 佢又話要買,

買了紫色.  手把是白色塑膠  , 布邊有波浪.

有紫 , 藍 ,  綠色.

另外有的用竹的手把  , 有幾片閃亮的珠片在扇上

有粉紅,  黃  , 藍  , 綠 色.

價錢同是都係 $ 25/對 .

遲下放相片來給你睇.

跳中國舞的扇是一對的,因為係分左手扇和右手扇。 當打開把扇,條骨柄面在上面就係個隻手喇。
香港島就北角城市花園,九龍佐敦地鐵站恆豐中心2樓都有。價錢應該貴D。
HPChingchingma$25/對就真係好抵。

原帖由 HPChingchingma 於 09-3-28 16:17 發表

剛剛回來了.

是基隆街 324 號. 奇興貿易公司.

價錢十分超抵. $25/ 對 .

因為老闆娘話跳舞是要 一對的.

如要一隻 , 就無得咁買.

我囡囡見好靚 , 佢又話要買,

買了紫色.  手把是白色塑膠  , 布邊有波浪.

有 ...

用竹的手把  , 有幾片閃亮的珠片在扇上
有粉紅,  黃  , 藍  , 綠 色.

白色塑膠的手把  , 布邊有波浪.
有紫 , 藍 ,  綠色.

HPChingchingma ,

thanks very much! 那裡的價錢真是超抵.

因趕住昨天早上要, 囡囡同學的家長星期五晚已幫我在佐敦三星買到($26/把) 無論如何, 非常多謝你的報料, 我會告知還未買的同學.

原帖由 Q蝦毛joba 於 09-3-28 21:08 發表
跳中國舞的扇是一對的,因為係分左手扇和右手扇。 當打開把扇,條骨柄面在上面就係個隻手喇。
香港島就北角城市花園,九龍佐敦地鐵站恆豐中心2樓都有。價錢應該貴D。
HPChingchingma$25/對就真係好抵。 ...

多謝指教, 不過導師叫我哋買右手扇.

葵涌廣場一樓都有得買,10元內
‹ 上一主題|下一主題