用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇小朋友學緊enopi english & maths??
樓主: kiu_bb
go

有冇小朋友學緊enopi english & maths??

Tel: 2538 8993
just next to Korean International School

原帖由 fannylau69 於 09-9-21 15:37 發表
我都打算enpoi maths比仔仔學, 但不知去那裡學好. 想問問鯉景灣的地址在那裡? 或者給的電話號碼,我打去問問,可以嗎? 謝謝.

沙田火炭駿景園Enopi學英文

請問駿景園那間Enopi學英文好不好?請賜教

沙田火炭駿景園Enopi學英文

請問火炭駿杲園那間Enopi學英文好不好?請賜教。

無謂浪費

有何用

小兒從幼稚園開始便開始忙了, 因我希望他叻D ah ma。但幾年來的經驗告訴我, 這其實很多餘。細蚊仔學什么都覺, 因白紙一張。也給他讀了一段日子Enopi at 將軍O區, 發覺D所謂「老師」根本不懂如何去「教」。 光是派練習做, 深D的題目和故事skip 哂, 小朋友上正規小學其實已很夠, D老師真不同坊間的良莠不齊。我決定不再浪費$買這種望子成龍的希望。 大家付$200元一個鐘, 實不平宜! 我完全沒讓細女學Enopi或Kumon, 發覺完全OK, 大家可再三考量, 究竟為何要付高昂學費給小孩學那些數數、什么加加減減...他們遲早一定會懂的東西? 那些收錢的 tutor, 那有學校老師的quali? 同時, Enopi 時常缺書, kumon 又時常番炒! 再者小兒考小學時,學校不參考Enopi and Kumon 的 cert! 反而學琴和說一口漂亮英語, 便是至勝之道。願與大家分享這段心路歷程。

原帖由 Chiu_mama 於 10-1-28 02:04 發表
有何用

小兒從幼稚園開始便開始忙了, 因我希望他叻D ah ma。但幾年來的經驗告訴我, 這其實很多餘。細蚊仔學什么都覺, 因白紙一張。也給他讀了一段日子Enopi at 將軍O區, 發覺D所謂「老師http://das.baby-kingdom.co ...

DEAR CHIU_MAMA

我想問妳在那間 TKO ENOPI 學過英文 ?
MIHO

我覺得enopi maths 課程很好, 但kowloon bay 果間D老師唔好, 進度很慢, 即使我的小朋友識晒都成日話skip係唔好的,我想攞多一本作業都唔得. 學左3個月都仲係計2+4=?, 我小朋友6歲讀小一了, 以前幼稚園K3都教左55+6=?果D, 而家小學已計緊8+12= ?-6 果D, 其他centre的小朋友已學緊乘數了.我問我女老師有無教佢, 佢話無, 佢話老師話佢叻, 識晒, 叫佢自己做.  我女每次在堂上都已經做了一本半. 而且這centre話用英文教, 但我在門口次次都聽倒D老師同D小朋友講中文, 又輪流出去去廁所.次次都有人送外賣來又開門又'山'門. (佢地唔比家長留在教室的, 但我無地方行街, 所以我每次都企係門口由上堂企到落堂). 我最後都cut了.

有無人知道鯉景灣centre教得好唔好呀? 我對仔依家k2,miss話佢可以在level 3 math 開始,唔知有無問題.
url=http://www.hellob.com][/url]

魅力公主 醒目開學勳章

今日帶阿女返去見到......
如果有興趣報呢間,可以pm我做介紹人,大家都會有優惠

原帖由 seven_cola 於 10-1-29 20:01 發表

今日帶阿女返去見到......
如果有興趣報呢間,可以pm我做介紹人,大家都會有優惠

where is it?

魅力公主 醒目開學勳章

係荃灣千色對面,華都中心

請問哪裡有centre ??

原帖由 do-re-me 於 10-1-28 12:38 發表
我覺得enopi maths 課程很好, 但kowloon bay 果間D老師唔好, 進度很慢, 即使我的小朋友識晒都成日話skip係唔好的,我想攞多一本作業都唔得. 學左3個月都仲係計2+4=?, 我小朋友6歲讀小一了, 以前幼稚園K3都教左55+6=? ...

唔好!做做下做返轉頭,冇交帶,好似上playgroup咁!我學了半年停左喇!

原帖由 pollymak 於 09-9-27 23:32 發表
咁多位家長,

剛响太子道西嗰間報咗名, 間嘢好似係方方樂趣攪的, 有無邊位家長都係响呢間學呢, 如果係的話, 請分享老師教得好唔好....

謝謝.

醒目開學勳章

其他enopi centre 比唔比家長係centre 等小朋友的? 是否全程用英文教呢?

原帖由 do-re-me 於 10-1-28 12:38 發表
我覺得enopi maths 課程很好, 但kowloon bay 果間D老師唔好, 進度很慢, 即使我的小朋友識晒都成日話skip係唔好的,我想攞多一本作業都唔得. 學左3個月都仲係計2+4=?, 我小朋友6歲讀小一了, 以前幼稚園K3都教左55+6=? ...

囝囝今年k2, 對於計算大致ok, 但老師要求佢自己懂得在題目睇到一些英文字,然後自己做,次次的comment 都係話唔駛D英文字,eg, Rectangle, Squares, Triangles, Circles, Taller, Lower, Thicker, Thinner , Additional , More, 終叫我搵人教吓佢英文, 我囝囝認字唔叻,串字又未識,唔知點教佢.果頭我教完,又唔記得. 大家俾D意見, THANKS

Do-Ri-MI,
請問你囡囡現在在邊間center 讀,我想轉呀! 我之前係九龍灣, 如果轉, 可唔可以有介紹人優惠呢?
thanks

http://www.ixl.com/
可以試做

數學練習有些似E-NOPI

但有PART(講$個PART)唔岩HK

原帖由 維尼熊pooh 於 10-3-5 09:36 發表
Do-Ri-MI,
請問你囡囡現在在邊間center 讀,我想轉呀! 我之前係九龍灣, 如果轉, 可唔可以有介紹人優惠呢?
thanks

pooh,
我女暫時停了. 佢同學仔在黃埔魚人碼頭學覺得好, 但對我來說遠, 所以仲諗緊. 我之前係德福大廈, 你唔好去E間.

oh....咁我囡囡真係好彩! 我搵果間e.nopi老師好有耐性教我個囡。放學仲要話我知, 係好詳細果隻, 個囡學習時出左咩問題, 邊d地方要改善, 點樣進步等等。 而我又真係睇到個女係計數快左。所以真係睇小朋友好唔好彩撞正邊間centre邊位老師。

你囝囝K2學緊 level 幾呀 ?

原帖由 維尼熊pooh 於 10-3-4 21:51 發表
囝囝今年k2, 對於計算大致ok, 但老師要求佢自己懂得在題目睇到一些英文字,然後自己做,次次的comment 都係話唔駛D英文字,eg, Rectangle, Squares, Triangles, Circles, Taller, Lower, Thicker, Thinner , Additional ...