用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇小朋友學緊enopi english & maths??
樓主: kiu_bb
go

有冇小朋友學緊enopi english & maths?? [複製鏈接]

原帖由 babykookoo 於 09-7-25 13:38 發表
我個囝囝享鯉景灣間enopi上緊數學,返左一個月,佢好似好鍾意,日日問我幾時返去enopi...我去到睇到d老師都好nice,而家諗緊應唔應該俾囝囝讀埋英文enopi,大家有咩意見呢?!多多指教! ...

我囡囡都係返鯉景灣嗰間學數學,啲老師都好有心機同埋好nice,絕對唔似kiu bb所講由得個小朋友做。
自從上咗enopi之後,囡囡嘅數學同數列槪念清悉咗,enopi重理解,較適合愛用腦嘅小朋友。

坑口間D老師好好,可以試試!!!

原帖由 MIHO.WAH 於 09-7-25 16:54 發表

各位家長

請問學此 ENOPI 數學好嗎 ? 因我今天看到將軍澳有間新開的在"將軍澳廣場" 內有一間, 我都想給囡囡試下 因囡囡有學公文數但她一直很不喜歡做...唉而本人一直覺得數學很重要故一直不放棄學公文, 現看到此 ...

請問你是否係坑口學過, 但之前你話係鯉景灣上堂個噃
原帖由 babykookoo 於 09-7-28 14:57 發表
坑口間D老師好好,可以試試!!!
;-)

有冇人係QQ club上緊,好唔好呀?

我仔仔(升K3)在暑假join左enopi math(坑口workshop),so far都唔錯,個miss好好人,呀仔幾鍾意上佢堂!

原帖由 kilam 於 09-7-28 20:49 發表

ok 架,可以揀全英上堂/半英,佢地都係abc,英語發音好地道

你小朋友係學緊數/英呀?

原帖由 kilam 於 09-7-29 13:35 發表
你小朋友係學緊數/英呀?

mathss, QQ club好似未有英

all,

請問有無 "美孚centre" and "太子centre" 家長, 我有朋友想報enopi maths??

請問有無 member get member 嘅優惠 (每人減$100), 可否做介紹人, 請PM info to me, thanks a lot.

因為我囝囝個表姐在坑口學左一年,之前都係佢媽咪叫我JOIN ENOPI,咁我最近係鯉景灣,所以咪JOIN囉...今日我仲同囝囝報埋英文喇,囝囝好期待呀~~

原帖由 iris0703 於 09-7-28 16:54 發表
請問你是否係坑口學過, 但之前你話係鯉景灣上堂個噃 :question: :question:

原帖由 kiu_bb 於 09-3-26 09:49 發表
你地小朋友幾大個??我小朋友已經二年級,可能佢地覺得大個可以自己做唔洗點教la~

我最初報名時,佢話得兩個小朋友上,去到上堂,我見到成6-7個小朋友一班,仲要係一d幼稚園小朋友上maths,亞囡就同另外兩個小朋友上englis ...

你係起邊間呢?

原帖由 my1215sui 於 09-3-31 16:40 發表
我仔仔k1係上年十月開始學enopi maths,佢由level 1開始學起,現在讀左幾個月剛做到level 3,佢這班就四個小朋友(3個k2,1個k1),老師暫時都係講中文多,因為佢地仲細未掌握得太好,老師話會應認情況而講英文~~~

我仔仔係 ...

原帖由 Carman_mami 於 09-4-6 21:48 發表

Hi my1215sui

我都係同你一樣係火炭果間學ga,原本果到有Synthetic Phonics合成拼音學,my friend's girl係anothershop 學左半年,有d唔識ge 字都識拼,佢話幾好wol,我都想比亞囝學呀,but 好貴呀千幾蚊4堂,Ms 話我 ...

火炭個間都真係OK,我聽講佢地收生好FULL,開多左一間起沙田連城廣場

回覆 1# kiu_bb 的文章

to kiu_bb

你個仔是那間中心上課的呢?
可不可以報一下~
如不便公開,請pm俾我,得不得呀

最初幾好, 我都係bk讚過佢地, 但現在太多學生啦,老師兼顧唔到. 有時小朋友好多頁錯相同野. 證明老師根本好多時間無睇佢做. 佢地話enopi 建議老師最多可1對6. 那不是每個小朋友只有10分鐘, 老師重要對答案, 真正教既時間不是只剩下5分鐘嗎? 如hk$160一堂只教5分鐘太貴了.

原帖由 kilam 於 09-7-28 20:49 發表

請問砲台山附近有無其他好些的教enopi的中心?

Any recommended Enopi center at KLN side?

有冇人係北角雲景道home center 上堂呀?thanks

學enopi maths

我都打算enpoi maths比仔仔學, 但不知去那裡學好. 想問問鯉景灣的地址在那裡? 或者給的電話號碼,我打去問問,可以嗎? 謝謝.

原帖由 babykookoo 於 09-7-31 17:19 發表
因為我囝囝個表姐在坑口學左一年,之前都係佢媽咪叫我JOIN ENOPI,咁我最近係鯉景灣,所以咪JOIN囉...今日我仲同囝囝報埋英文喇,囝囝好期待呀~~
我大囝係二OO四年九月六日出世. 重 2.99kg
我細囝係二OO八年五月二十三日出世. 重 3.945kg

如在九龍區,幼稚園生邊間enopi最好,最有心機教?

請問有無人响funful(太子道西)嗰間學enopi math

咁多位家長,

剛响太子道西嗰間報咗名, 間嘢好似係方方樂趣攪的, 有無邊位家長都係响呢間學呢, 如果係的話, 請分享老師教得好唔好....

謝謝.
‹ 上一主題|下一主題