用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇小朋友學緊enopi english & maths??
樓主: kiu_bb
go

有冇小朋友學緊enopi english & maths?? [複製鏈接]

回覆 # 的文章

carman_mami, tks, 我想問下 enopi maths 係吾係有d問題會俾小朋友諗下, 吾會好似公文咁只係不停做數同計時.  另外, 請問係吾係西人教架?

YYML,

我之前就係唔鍾意佢地一班裡面有不同level的小朋友,又eng又maths一齊上,小朋友好難專心.同補習班冇分別.

你小朋友學兩個鐘會唔會好累,我本原都想一日上晒,唔想去兩次,但個老師怕小朋友累,叫我分兩日上會好d.

介唔介意講下你另外起邊度學英文??

原帖由 YYML 於 09-4-22 15:44 發表
kiu bb,

每星期做半本workbook即 two lessons.
我個centre 沒有特別分level的,所以會有不同level的小朋友一齊上,甚至有些上Eng,有些上Maths。

我的小朋友原先學Maths,現在一口氣上Eng和Maths,所以我讓他們學Eng原初是因 ...

原帖由 kiu_bb 於 09-4-23 13:36 發表
YYML,

我之前就係唔鍾意佢地一班裡面有不同level的小朋友,又eng又maths一齊上,小朋友好難專心.同補習班冇分別.

你小朋友學兩個鐘會唔會好累,我本原都想一日上晒,唔想去兩次,但個老師怕小朋友累,叫我分兩日上會好d. ...

Hi kiu_bb,

須然妳唔想 post 間中心名出嚟, 但可唔可以 pm 話我知, 因想同仔仔報 maths, 但怕撞正妳個間中心 wor.

kiu bb,

其實他們通常都是1.5至1.75小時便可完成兩科,所以都不會太吃力。最主要我覺得一次過上,安排其它活動時比較方便。

他們是在British Council學英文的。

YYML,

你小朋友學兩個鐘會唔會好累,我本原都想一日上晒,唔想去兩次,但個老師怕小朋友累,叫我分兩日上會好d. ...

各位媽咪, 想請問下你地知吾知將軍澳有無 center 呀? tks!

我聽朋友講, E.nopi o係德福大廈開了Centre, 我打電話去問過, 佢地今個星期六有三場家長介紹會, 時間係11:00, 15:00 & 17:00。有興趣既家長就打去預約啦 (tel: 3102 1232)。

Has anyone taken enopi Math, thanks!

Hi,Kiu_bb
我小朋友情況同你差不多,可否pm給我你是那一間centre??如果同一間我都要趁早轉
原帖由 kiu_bb 於 09-3-25 15:47 發表
我小朋友剛join左 enopi english & maths,但發覺佢地只係比小朋友坐起度做練習,唔識先問,上左幾堂english,都係得一本練習,坐成個鐘小朋友自己做得三版紙.

同佢地之前講會有listening,speaking,reading同writing一d ...

坑口 & 調景嶺有 centre.  你小朋友幾多歲 ?

原帖由 luiling 於 09-4-24 11:15 發表
各位媽咪, 想請問下你地知吾知將軍澳有無 center 呀? tks!

Hi kiu_bb,

須然妳唔想 post 間中心名出嚟, 但可唔可以 pm 話我知, 因想同囡囡報 maths, 但怕撞正妳個間中心 wor.

sum_mum

[email protected]

Hello Kiu BB

which center yr kids learn before?......i will not let my kids go there......

Thanks...

kiu bb
如果你唔方便講係邊間的話, 我想轉個方法問一問, 因我想比囝囝讀, 我住將軍澳區, 區內有2間, 一間坑口, 一間調景嶺. 有無正係你囡囡讀過果間? MANY THANKS

YYML,

Hi COP,

我Tuesday剛剛報左坑口個間, 下1個月會比仔仔(而家係K1) 讀 level 1.  如果你決定報名 (1定要坑口個間), 你介吾介意填我仔仔名做你推薦人, 因為我可以free 1次學費.你有興趣報的話請pm 我.  唔該!!
係呢, 你囝囝幾大呀 ?

原帖由 COP 於 09-5-29 01:05 發表
kiu bb
如果你唔方便講係邊間的話, 我想轉個方法問一問, 因我想比囝囝讀, 我住將軍澳區, 區內有2間, 一間坑口, 一間調景嶺. 有無正係你囡囡讀過果間? MANY THANKS

...

Hi cheuklokmom
無問題, 如果我最後真係報讀的話, 我再pm你!

原帖由 cheuklokmom 於 09-5-29 13:33 發表
Hi COP,

我Tuesday剛剛報左坑口個間, 下1個月會比仔仔(而家係K1) 讀 level 1.  如果你決定報名 (1定要坑口個間), 你介吾介意填我仔仔名做你推薦人, 因為我可以free 1次學費.你有興趣報的話請pm 我.  唔該!!
係呢,  ...

英文ENOPI

我個囝囝享鯉景灣間enopi上緊數學,返左一個月,佢好似好鍾意,日日問我幾時返去enopi...我去到睇到d老師都好nice,而家諗緊應唔應該俾囝囝讀埋英文enopi,大家有咩意見呢?!多多指教!

原帖由 COP 於 09-5-29 01:05 發表
kiu bb

...

各位家長

請問學此 ENOPI 數學好嗎 ? 因我今天看到將軍澳有間新開的在"將軍澳廣場" 內有一間, 我都想給囡囡試下 因囡囡有學公文數但她一直很不喜歡做...唉而本人一直覺得數學很重要故一直不放棄學公文, 現看到此間雖然HKD600/1月但我問了中心好像包教才的, 有些小玩具提供小朋友數的概念的. 又好像不太悶喎, 但我都看到教室不大. 暫時會是4人一組同一時段 . 本人正考慮會否改學ENOPI 數學好. 請問 有沒有過來人可以給予意見 ?
MIHO
‹ 上一主題|下一主題