用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 家長們請分享一下您們會考慮讓孩子參與什麼暑期活動? ...
樓主: cactuscat
go

家長們請分享一下您們會考慮讓孩子參與什麼暑期活動? [複製鏈接]

can u pls also PM me info PAL

暑期活動

Hi cactuscat,

Can you PM me the information of PAL?

Thanks a lot!

對不起, 咁遲先回覆, 我已 pm 左資料比咁位. 因這陣子好忙, 公司要OT, 阿女病左, 晚晚都因唔舒服而喊到訓唔到, 攪到我都病埋, 差點精神錯亂. =.="
各位家長除左要小心仔女身子外, 都要小心唔好比自己有事, 身兼多職好辛苦, 一定要錫自己多d.

Hi cactuscat,

Can you please PM me the information of PAL?
Thanks a lot!

cactuscat,

please pm me the info of PAL?
thanks .

回覆 37# cactuscat 的文章

我都好唔鐘意公文教育,因太死板啦!
平時學校功課都夠多架啦!又多又悶!又抄,又背!我係亞媽都覺得悶,都咪話D小朋友啦!做完學校嗰D,又要做一大堆公式化(公文教育)嘅功課,只會令小朋友反感,同家長開戰!但如果係一D上堂嘅時候,用遊戲學習,而唔覺唔覺就學到嘢嘅堂,點解唔試吓先?我亞女就係喺 Innez Wong(PAL)度上堂,唔經唔覺都有成3年咁耐啦!亞女都不知幾開心!每個星期都期待著返炮台山上堂的日子。其實,我仲開心呀!因為佢比起學校嘅同學,對英文更有自信心,每年必定是學校英語大使的人選。

間centre是你開的?見你四周賣廣告!

原帖由 cactuscat 於 09-4-24 14:52 發表
Innez Wong...... 我都識佢, 我囡囡之前都係係果度返playgroup, 但因種種因素要暫停. 遲d, 等佢上左N1, PAL又有適合佢的班我一定會要佢讀英文同埋e.nopi math. 我之前係PAL認識左部份家長, 大多數的評語都不錯, 只有 ...

Dear yanlau1010,

請問那裹有兒童足球學?  請問我否告知呢? 因我的仔仔都很喜歡踢波?

醒目開學勳章 貢獻勳章

請於版面提供資料概括, 讓家長自行查詢
否則請勿於版面作商業推廣, 多謝合作!!

請勿濫用網上資源,例如不停要求PM回文及留電郵等沒有可讀性(即內容空泛)Topic

請注意如無改善, 將關閉主題

原帖由 dianali0502 於 09-6-7 22:31 發表
我囝囝參加咗一個由一間大型出版社舉辦既小作家培訓計劃,
個計劃會安排親子參加一啲成長課程,然後將參與課程既成果筆錄,由參與既小朋友約8人一組,負責輯錄成書,讓小朋友們成為小作家。

個計劃無做公開宣傳,暫時都係靠家長 ...

我囡囡只有6歲會唔會太細, 妳囝囝幾大呀? 可唔可以PM俾我睇睇呀? thankyou

今年暑假,
我幫我個仔計劃了以下幾個活動:

1. 暑期天文科學體驗計劃2009

諗住俾佢0係暑假學下主科以外既科目, 好似科學呀, 常識...等等...咁0岩俾我見到呢個體驗計劃, 所以覺得好0岩自己心意

其實個課程都幾新穎架, 有學校課程、有新奇知識、有戶外考察、有天文科學模擬製作、有專業器材.....

自己仲可以參加埋佢地既戶外考察, 所以考慮了一陣就報了名了...

2. 小組游泳

嬉山莫嬉水嘛, 始終想佢學識游水會好d既, 之前跟泳班學學極都唔係太識0...
‹ 上一主題|下一主題