用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 spcc waiting list
go

spcc waiting list [複製鏈接]

請問各位家長有冇小朋友係 spcc waiting list 的已收到電話通知註冊.
   0    0    0    0

我的噚日收到電話了!我的最想講的就多謝咁多位爹爹媽咪這度同大家分享,比我的好大的幫助同埋心理安慰。多謝嗮

我的就唔會參加328號的分班考試,因為小朋友已經應承咗小學的老師要參加數學比賽,我的念住唔可以唔理佢的。SPCC的老師就話咁就按小朋友之前交的報名資料分班,唔知有冇家長知道我的的決定由冇問題?

1. 3/28 的考試係奬學金考試2. 英文小班有兩班係好班(唔記得中文,數學科有冇唔同), 當然按分班試成績分.
3. 其他科目就不分精英班. 

希望幫到你.

多謝嗮!咁我的就同小學老師傾下,睇唔參加數學比賽得唔得。

另外請問係唔係數學要考中一果的內容?多謝!

原帖由 dawj1197 於 09-3-25 17:12 發表
1. 3/28 的考試係奬學金考試2. 英文小班有兩班係好班(唔記得中文,數學科有冇唔同), 當然按分班試成績分.
3. 其他科目就不分精英班.

希望幫到你.

原帖由 mezk 於 09-3-25 17:25 發表
多謝嗮!咁我的就同小學老師傾下,睇唔參加數學比賽得唔得。

另外請問係唔係數學要考中一果的內容?多謝!

如果到現在還沒收到電話, 我估WAITING LIST都無希望了......
我相信唔會有太多人放棄個位.

我有兩個朋友都放棄了學位,一來是學費頗貴,二來是同學間拍拖情况普遍,三來是交通不便,要在金鐘轉車。

~~同學間拍拖情況普遍~~ 真係都驚驚地喎 !! 是一種風氣嗎?  

原帖由 kuenkuenmum 於 09-3-26 11:53 發表
我有兩個朋友都放棄了學位,一來是學費頗貴,二來是同學間拍拖情况普遍,三來是交通不便,要在金鐘轉車。

Dear Mezk,

Congratulations on SPCC. So you are not going to Ying Wa anymore, right? Have you received phone call from them anyway? Pls kindly inform.

Thanks!

原帖由 mezk 於 09-3-25 16:16 發表
但係我的就唔會參加3月28號的分班考試,因為小朋友已經應承咗小學的老師要參加數學比賽,我的念住唔可以唔理佢的。SPCC的老師就話咁就按小朋友之前交的報名資料分班,唔知有冇家長知道我的的決定由冇問題? ...

Dear OnEarth,

Thank you very much. Yes, we will not go to Ying Wa. Actually we have not received any information from Ying Wa by now.

Best luck to your son!

原帖由 OnEarth 於 09-3-26 17:08 發表
Dear Mezk,

Congratulations on SPCC. So you are not going to Ying Wa anymore, right. Have you receive phone call from them anyway? Pls kindly inform.

Thanks!

請問各位家長?

學校會問父母甚麽問題?是否要英語作答?過程係點?謝謝!
‹ 上一主題|下一主題