用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 讀過兒童合唱團的課程, 真係對入好既小學有幫助嗎 ...
go

讀過兒童合唱團的課程, 真係對入好既小學有幫助嗎

有D家長叫我幫小朋友報兒童合唱團的課程,  對佢日後入好既小學有所幫助.  所以我在此想請問下有經驗的父母.  對哩方面俾D意見我, 真係需要報讀嗎?

小囡被香港兒童合唱團取錄入讀其課程, 同時間被spk取錄了, 兩者時間上有相撞, 故此好可能要放棄合唱團課程, 真係好可惜

唔覺wor !

沒有幫助.

原帖由 Minniechung 於 09-3-22 19:24 發表

有D家長叫我幫小朋友報兒童合唱團的課程,  對佢日後入好既小學有所幫助.  所以我在此想請問下有經驗的父母.  對哩方面俾D意見我, 真係需要報讀嗎? ...

想請教吓‧D小朋友係米大胆D及團隊精神D

報讀兒童合唱團好有用喎

我朋友兩個女都有唱合唱團, 大女由初班唱到中班, 跟住個細女都入埋團, 佢話大女好鍾意d老師, 細女比較難教, 但上左幾堂已經乖左, 同埋d英文國語咬字都好左, 不過我覺得老師好重要, 佢話個指揮好資深, 有時好嚴, 有時好玩, 大女話老師會教佢做人既道理喎, .

但我知就好難入,

視乎邊間小學...