用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖保祿與聖保羅
go

聖保祿與聖保羅

請問聖保祿女子與聖保羅男女有什分別?
邊問學術, 名氣好D呢?

王國長老

雖則兩間都係St. Paul's,
但辦學團體不同,
宗教亦不同,
一間天主教一間基督教,
另外仲有一間係女校,
一間係男女校.....
不過講呢樣我都覺得自己癈話。

compare with st paul convert & st paul co-ed.
which school is more good academic & reputation?

原帖由 麟媽媽 於 09-3-22 13:18 發表
但辦學團體不同,
宗教亦不同,
一間天主教一間基督教,
另外仲有一間係女校,
一間係男女校.....
不過講呢樣我都覺得自己癈話。 ...
真係幾癈

原帖由 daniel44 於 09-3-23 14:53 發表
真係幾癈

呢個問題真係幾深架喎,車.你答丫

原帖由 Sindy 於 09-3-23 15:46 發表

呢個問題真係幾深架喎,車.你答丫
拿 !你又多咀亂講野下

原帖由 daniel44 於 09-3-23 20:50 發表
拿 !你又多咀亂講野下

你答唔出,你都多咀啦,咪蝦我地麟媽呀

原帖由 Sindy 於 09-3-23 23:28 發表

你答唔出,你都多咀啦,咪蝦我地麟媽呀
我點敢蝦麟媽喎 ,佢係版主,我只是一個大宅小人物

唔癈唔癈, 版主講野, 一定有用

我覺得聖保羅男女高好多

原帖由 麟媽媽 於 09-3-22 13:18 發表
但辦學團體不同,
宗教亦不同,
一間天主教一間基督教,
另外仲有一間係女校,
一間係男女校.....
不過講呢樣我都覺得自己癈話。 ...

st. paul co-ed is better as u can refer to the no. of application each year.

原帖由 YANYAN012006 於 09-3-22 00:20 發表
請問聖保祿女子與聖保羅男女有什分別?
邊問學術, 名氣好D呢?

Maryroll, St. May ,St. paul convent & St. Paul co-ed, which one will parent  choose for their childs?

醒目開學勳章

聖保祿已經高,咁保羅男女又再高0的既,我覺得。

What is St. May?

原帖由 YANYAN012006 於 09-3-27 12:18 發表
Maryroll, St. May ,St. paul convent & St. Paul co-ed, which one will parent  choose for their childs?

What is St. May?

你列出既學校有男校﹐有男女校﹐有D係津貼學校﹐又有直資學校和私校﹐又有天主教或基督教學校.......真係好難比較。

我建議你應該用心去了解認識每間學校既特點﹐教學方法及收生要求﹐才為自己子女揀選適合既學校。如果你對這些學校一點基本認識也沒有﹐就盲目地列出一堆名校﹐叫人比較邊間出名D﹐邊間叻D﹐我覺得好無聊和無意思。

如有得罪﹐請見諒﹗

原帖由 YANYAN012006 於 09-3-27 12:18 發表

Maryroll or Maryknoll?