用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 華英已收到面試信啦!
go

華英已收到面試信啦!

華英今日收到面試信!好happy!

我也收到了,但我想知是否人人也有得面試,因他收了20元報名費?

我個仔都收到信, 但係封信寫要"Presentation for Chinese" 即係考物呢? 請問有無其他家長知道呀!

Presentation for Chinese是以中文介紹一些題目

例如:你到過那些地方?1minute

一組人每人各抽一幅圖畫,然後跟據圖畫內容作介紹。

例如:有同學抽到的圖片是「牙刷」,可說說牙刷是甚麼製造,它的功用,用舊了可以用來做甚麼等。總之就是圍繞着「牙刷」自由發揮。

原帖由 wiljanny 於 09-3-17 21:24 發表
我個仔都收到信, 但係封信寫要"Presentation for Chinese" 即係考物呢? 請問有無其他家長知道呀!

是否真係物都唔須要帶去呢? 因為我還有D新Certificates 上次無放在Personal Profile到.

只要帶齊學校所指定d野,其他野可以唔帶,因為佢地係唔會睇,亦無時間睇。

是否真係物都唔須要帶
原帖由 wiljanny 於 09-3-18 12:04 發表
是否真係物都唔須要帶去呢? 因為我還有D新Certificates 上次無放在Personal Profile到.

thank for sharing

Do you mean "Presentation in Chinese" or "Presentation for Chinese"? They are completely different.

原帖由 wiljanny 於 09-3-17 21:24 發表

yes thank you