用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 兒童英語圖畫讀本 A Picture Reader
go

兒童英語圖畫讀本 A Picture Reader

本人上述教材, 其中4隻VCD壞了, 請問有無媽咪幫倒手? 請pm本人.

1) Dot Has Spots 小荳荳有小痘子
2) Benny's Big Bubble 班尼的大泡泡
3) Otto the Cat 貓咪奧圖
4) The Big Snowball 大雪球

A Picture Reader website:
http://www.ansonbook.com.tw/detail.asp?bookno=1501

呢套書無 VCD, 只有 CD.

壞了cd, 我都試過, 搵翻張單出來同佢地換翻。

原帖由 shirley003 於 09-3-17 18:29 發表
本人上述教材, 其中4隻VCD壞了, 請問有無媽咪幫倒手? 請pm本人.

A Picture Reader we ...

這套書是有VCD呀! 內容是老師跟小朋友上playgroup形成介紹書中內容. 我就是壞了其中4隻VCD.

原帖由 chumamma 於 09-3-20 12:41 發表
呢套書無 VCD, 只有 CD.

壞了cd, 我都試過, 搵翻張單出來同佢地換翻。

係呀, 我記得啦, 有4隻 VCD, 有一個鬼(or 台灣老師) 同五六個小朋友一齊上  playgroup 個名好似叫做 easy show 咁上下, 等我搵下先。

佢一隻 vcd 有幾本書的內容, 咁你咪全部vcd 壞晒 !!!!!

原帖由 shirley003 於 09-3-20 16:29 發表
這套書是有VCD呀! 內容是老師跟小朋友上playgroup形成介紹書中內容. 我就是壞了其中4隻VCD.

4) The Big Snowball  ...

easy show 是另一套教材, 是easy-to-read. 不是a picture reader

原帖由 chumamma 於 09-3-20 20:36 發表
係呀, 我記得啦, 有4隻 VCD, 有一個鬼(or 台灣老師) 同五六個小朋友一齊上  playgroup 個名好似叫做 easy show 咁上下, 等我搵下先。

佢一隻 vcd 有幾本書的內容, 咁你咪全部vcd 壞晒 !!!!!

...

係呀, 我有印象。

Silly Willy 好笑的威利
女老師將條褲放在頭上, 好攪笑, 我個囡笑到哈哈聲。

出水荳的...
女老師將紅點放在面上, 好攪笑, 我個囡笑到哈哈聲。

我唸我有呢隻 VCD, 搵到話你知。

原帖由 shirley003 於 09-3-20 21:34 發表
easy show 是另一套教材, 是easy-to-read. 不是a picture reader