用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 第3次報分試
go

第3次報分試

快要考第3次報分試了,這次考試可否升banding or 跌banding呢?如果小朋友本身是band1中的成績,今次有失手的話會否跌band呢?  

我都好擔心囡囡萬一失手會跌band!

我都好擔心囡囡萬一失手會跌band!

邊緣就危險啲,band頭,band中就冇咁易,除非差得好緊要。

最多跌到band one 尾

AGREE
如果你小朋友不嬲都係頭既,就算跌少少都係band 1, 如果邊邊就危險d, 不過ng好比敢大壓力佢地la
原帖由 88muimui 於 09-3-17 08:41 發表
邊緣就危險啲,band頭,band中就冇咁易,除非差得好緊要。
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

Agree.

原帖由 0120 於 09-3-17 10:18 發表
AGREE
如果你小朋友不嬲都係頭既,就算跌少少都係band 1, 如果邊邊就危險d, 不過ng好比敢大壓力佢地la  

唔好自己嚇自己
比多d信心小朋友呀...

考試越來越迫近,心情就越來越緊張.(是阿媽緊張wor!)就算阿女做錯事,都不敢責罵,怕影響佢心情,萬一唔同妳去盡力考好個試就大件事!唯有忍氣吞聲,"搾"頸就命!

聽說第三次程分試唔計分, 請問是否真的 ?
Tomorrow is better

點解ng計分呢, 聽bin個講呀
原帖由 Elona 於 09-3-18 09:25 發表
聽說第三次程分試唔計分, 請問是否真的 ?
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

朋友講既 !

原帖由 0120 於 09-3-18 10:03 AM 發表
點解ng計分呢, 聽bin個講呀  
Tomorrow is better

原帖由 Elona 於 09-3-18 10:11 發表
朋友講既 !

你朋友呃你了,第3次都計分的,好多搏翻彈回band 1都係靠呢次呈分試.

對啊!第三次呈分主要影響 "大抽獎" 被編為那一個 Band 選校!請不要掉以輕心!

想追的要睇今次啦...
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

邊好危險 中little危險 頭沒有危險