用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 聖心幼稚園男生升邊間小學?
go

聖心幼稚園男生升邊間小學? [複製鏈接]

請問男生大多數升邊間小學?
幼稚園的男女生比例又如何?有冇人知道?謝謝
   0    0    0    0

舊年好似幾多人升華仁

前年(我囝果年), 有高主教, 有華仁, 有聖保羅男女, 好似都有聖保羅書院.......不過唔洗驚, 只要你肯比學費, 高主教一定收。

都常男仔都係group埋一班, 我囝果年有下午班有約5-6個男仔, 同上午班差唔多

我囡讀果年(都n年前), 都係5-6個男仔, 同我囝果年一樣, 而家就唔知啦

原帖由 tww 於 09-3-12 15:36 發表
請問男生大多數升邊間小學?
幼稚園的男女生比例又如何?有冇人知道?謝謝
上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

------------------------------

我個囝囝好好彩聖心收左佢, 我都好想知道囝囝升小有什麼學校呢?

請聖心媽媽可以分享下, 謝謝!
;-)

都唔係, 當年我個囝兩個同學都無家姐係聖心讀.......

好似係30人一班, 有兩個班主任教, 都常分15人一group(而家知有無改), 男仔通常同男仔玩, 唔會比女仔蝦, D女同學都唔知幾鍾意同D男仔一班......(我囡年代都係一樣 ........)

原帖由 tww 於 09-3-19 15:10 發表
係咪多數男仔都係有家姐讀緊先入架?幾多人一班?咁少男仔會唔會俾女仔蝦架?
還使我的心靈得到舒暢。

--------------

請問校長會唔會幫 d 男仔寫小一推薦信?
Thanks

原帖由 tww 於 09-3-24 14:18 發表
謝謝你的意見。其實我係聖心old girl,唔知好唔好幫個仔揀聖心:wahaha:

會, 囝一定會, 囡就多數唔會寫, 因為佢地既理念係, 你入得黎聖心, 就一定會揀上小學

原帖由 AhiruNoPekk 於 09-4-16 14:55 發表
請問校長會唔會幫 d 男仔寫小一推薦信?
Thanks
還使我的心靈得到舒暢。

Please advise if there is any 普通話 and NET teacher? How about phonics?

原帖由 beaclem 於 09-3-19 14:13 發表
舊年好似幾多人升華仁

前年(我囝果年), 有高主教, 有華仁, 有聖保羅男女, 好似都有聖保羅書院.......不過唔洗驚, 只要你肯比學費, 高主教一定收。

都常男仔都係group埋一班, 我囝果年有下午班有約5-6個男仔, 同上 ...

升華仁? 物小學唔係大抽獎咩,係咪讀邊間Kinder 都無影響?
‹ 上一主題|下一主題