用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人知愛民村~迦南幼稚園好唔好?
go

有冇人知愛民村~迦南幼稚園好唔好?

有冇人知愛民村~迦南幼稚園好唔好?

各位︰

有冇人知愛民村~迦南幼稚園好唔好?因我朋友的囝囝被這間學校收取了。

Re: 有冇人知愛民村~迦南幼稚園好唔好?

冇冷氣,比較old,應該有好多choice

clanna123

我都知,因為上網看到校年差不多 20年,至於
冇冷氣,咁夏天咪好慘。重有冇其他opinion? :cry:

唔知小朋友近邊度,我都是住附近,女兒K.1,讀家維村保良局,而附近有間浸信會都幾好

clanna123,
小朋友住愛民村,何否告知浸信會全名?

全名唔記得,於何文田廣場對面,有好多人報,附近都有間聖文嘉幼稚園,千萬唔好讀,我個女唔讀K.1校長立即變臉,唔肯退還K.1書簿費,只是退書,仲要9月中先退返比我,而且樣樣計錢

clanna123

聖文嘉好似係新學校,但您個囡為咩唔讀這間學校?是否教學有問題?

clanna123 寫道:
全名唔記得,於何文田廣場對面,有好多人報,附近都有間聖文嘉幼稚園,千萬唔好讀,我個女唔讀K.1校長立即變臉,唔肯退還K.1書簿費,只是退書,仲要9月中先退返比我,而且樣樣計錢

因為我個女話唔鍾意間學校,讀左4個月都是一樣,剛好保良局收佢,兩間比較當然讀保良局,仲有一日放學,女兒塊face紅左,teacher話女兒同同學有推撞,回家後問個女好耐(幾日後)先講是比同學打.個校長好衰,時常叫家長做義工,其實唔想比錢請人,現在讀K.1的家長話樣樣都要收錢,學費同其他雜項都加左價.我話唔讀就立即變臉,其他家長見到都話校長勁差.女兒N.1個班17人有5個轉走左,後來先知道浸信會好好,保良局11月1日派表

clanna123,
我都有取表-道浸信會, 但保良局我都會 11月1日取表。
uran
clanna123 寫道:
因為我個女話唔鍾意間學校,讀左4個月都是一樣,剛好保良局收佢,兩間比較當然讀保良局,仲有一日放學,女兒塊face紅左,teacher話女兒同同學有推撞,回家後問個女好耐(幾日後)先講是比同學打.個校長好衰,時常叫家長做義工,其實唔想比錢請人,現在讀K.1的家長話樣樣都要收錢,學費同其他雜項都加左價.我話唔讀就立即變臉,其他家長見到都話校長勁差.女兒N.1個班17人有5個轉走左,後來先知道浸信會好好,保良局11月1日派表

如果你住愛民村,不如你去紅磡聖公會聖匠堂幼稚園睇

紅磡聖公會聖匠堂幼稚園係邊度?
[quote]
superbaby2005 寫道:
如果你住愛民村,不如你去紅磡聖公會聖匠堂幼稚園睇

o係紅磡市政街市後面,對面係108商場呀!

superbaby2005,

THANKS﹗

URAN

聖匠是教會學校課室與教會共用地方很細,活動空間不足,
我帶個女參觀過,如果住愛民村可考慮家維村保良局(不知道仲有冇報名表,因為這星期六要面試,學費合理,又係非牟利,師資有保障,我個仔讀緊Kl,很開心上課.