用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Uniform [複製鏈接]

Me Too!  

Anyone know why we only pay for some books and PE uniform only.  How about the standard uniform?  Can we buy these items later?
   0    0    0    0

Scarlet,

你係咪09/10準KV家長呀? 我係今年的K1家長,
唔使擔心, 我印象中係6月, 學校會再通知買校服(夏/冬季)事宜. 到時會去學校買架.

而家你俾錢的只係PE衫同埋雜費, 係嘛? 我都唔係記得最詳細, 如果其他家長有更正, 歡迎提出!

原帖由 Scarlet 於 09-3-12 01:45 發表
Me Too!  

Anyone know why we only pay for some books and PE uniform only.  How about the standard uniform?  Can we buy these items later?

Thanks for your reply!!

原帖由 stliu 於 09-3-12 08:44 發表
Scarlet,

你係咪09/10準KV家長呀? 我係今年的K1家長,
唔使擔心, 我印象中係6月, 學校會再通知買校服(夏/冬季)事宜. 到時會去學校買架.

而家你俾錢的只係PE衫同埋雜費, 係嘛? 我都唔係記得最詳細, 如果其他家長有 ...

我之前都有同樣問題, 打電話問咗學校, 佢話因為PE UNIFORM D SIZE 比較簡單, 所以可以先比$買, 但係裇衫嗰套比較多SIZE, 會係遲D一個家長講座即試即買, 所以吾洗擔心

想問校服可唔可以自己出去買(除咗P.E.運動服), 因為學校通知6月份會替小朋友度身, 但係宜家咁早度, 可能到可以攞校服嘅時候, 個size可能已經唔同咗啦!
‹ 上一主題|下一主題