用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 3歲半學phonics或公文英文好呢?
go

3歲半學phonics或公文英文好呢?

3歲半學phonics或公文英文好呢?

公文英和Phonics是完全兩樣,公文英是要每日做,有教Phonics但就沒有Conversation,一般學公文的小朋友都會額外學Conversation,但如果可以跟到公文進度,上小一就不會有大問題,特別是由幼稚園開始學起,公文英分2種,你可以去公文看看,公文在這個月有免費學習週,你可以試試,建議K1下學期學會比較好,因為要寫字,也容易跟上進度,當然如果小朋友smart就當別論。

回覆 # 的文章

我想問公文英每日做幾多?我是否要用很多時間一起跟她做呢?謝謝!!

Where do you put your child to learn phonics同conversation?

原帖由 mamimeowmeow 於 09-3-12 10:30 發表
我覺得學phonics或者conversation都好過kumon。我個小朋友都學過kumon,慘得不得了,宜家幫佢轉左phonics同conversation之後開心好多,上堂又唔驚,英文又真係進步左! ...

回覆 # 的文章

可否pm多次,因為收不到,謝謝!

mamimeowmeow
可否pm我及价錢唔該

回覆 # 的文章

不會選公文英,應否去試堂?

我就係驚試堂同實際上不同,我老公話驚上左亞女唔喜歡又突然停對亞女唔好!!

原帖由 mamimeowmeow 於 09-3-12 02:29 PM 發表
如果真係學kumon,好多時候都會同仔仔一齊做,到佢自己ok既時候,就得閒跟下囉。

我仔仔跟私人老師學phonics同conversation,個老師係英國返既中國女仔,不過仔仔唔知佢識講中文,因為佢係全程用英文。每個星期佢都會學兩個鐘。 ...

Hi, mamimeowmeow
Could you pm the private teacher info to me?

可否pm多次,因為收不到,謝謝

Dear Mamimeoemeow,

please send the informtaion to me, thx .
please comment why you perfer individual learning,
method, how to better and how much money ????
thanks a lot

原帖由 mamimeowmeow 於 09-3-12 14:29 發表
如果真係學kumon,好多時候都會同仔仔一齊做,到佢自己ok既時候,就得閒跟下囉。

我仔仔跟私人老師學phonics同conversation,個老師係英國返既中國女仔,不過仔仔唔知佢識講中文,因為佢係全程用英文。每個星期佢都會學兩個鐘。 ...

Hi mamimeowmeow,
可唔可以pm個私人老師資料我呀?謝謝!

原帖由 mamimeowmeow 於 09-3-12 14:29 發表

Hi mamimeowmeow,
可唔可以pm個私人老師資料我呀?謝謝!

Hi, mamimeowmeow
Could you pm the private teacher info to me?