用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問下協恩有咩特別好
go

想問下協恩有咩特別好 [複製鏈接]

想請問下協恩有咩特別好 ? 學術性方面 ? 品德方面 ? 其他 ? 同埋協恩主要用中文定美文? Thanks.
   0    0    0    0

協恩主要用中文(廣東話)教學、採用活動及方案教學形式, 英文及普通話有專任老師。

對我來說特別吸引之處係校園環境好好, 有大啲機會入到非常出名的協恩小學/中學.

除非你係old girls, 或者同宗教 (當然要有證明啦), 否則我唔覺得讀協幼上協小的機會特別大d....大抽獎..

我知只是多少少機會(十零個扣門位)只會預留俾幼稚園生.

呢間sch 晒鬼氣 unless你係自己友啦 外人免進架
原帖由 mrnosey 於 09-3-11 16:48 發表
kyliejet

我打電話問  d staff 佢地好強調扣門位好小, 上小學個 d 大部份是因為計 marks or lucky draw 扣門只是得 5-6 個到.... 你都打去再問問好 d 兔得期望太大.

...

mrnosey,

多謝你. 我唸等協恩個結果出左黎先, 如果真係收, 我會好認真咁同學校溝通問清楚.
其實我女現在都讀緊一間唔錯既學校,K1可以直升的,但三年後就又要再作戰一次囉.

‹ 上一主題|下一主題