用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田及馬鞍山幼稚園
go

沙田及馬鞍山幼稚園

報讀了合一堂單家傳. 因為朋友的朋友話呢間同boxhill好. 而boxhill太貴學費, 所以揀合一堂. 有冇小朋友讀緊呢間? 想知老師愛心同耐心好唔好? 因為個校長好似好傳統, 比較嚴咁.

另外, 其實家住沙田. 但沙田區又唔知邊間好. 有人話嘉德麗同田家炳好, 可惜兩者都冇outdoor playground. 小朋友做運動好緊要. 好過成日喺班房.

大家有冇意見? thanks.

醒目開學勳章

我個人都堅持要有戶外操場
不過去過合一堂open day, 又唔係幾鍾意呢間, 覺得康傑好d.. d老師young d開朗d, 無合一堂咁多樓梯
咁當然, 合一堂大dd啦~

我都覺得合一堂好似傳統d. 校長同老師好似嚴肅d. 反而真理浸信會某分校d老師好nice. 有朋友個小朋友讀緊, 都話d老師幾好, 有時會call家長傾吓小朋友在學校情況. 但幾間分校的outdoor playground都唔係咁理想.

原帖由 kerkermui 於 09-3-10 11:45 發表
我個人都堅持要有戶外操場
不過去過合一堂open day, 又唔係幾鍾意呢間, 覺得康傑好d.. d老師young d開朗d, 無合一堂咁多樓梯
咁當然, 合一堂大dd啦~

救世軍田家炳幼稚園的戶外場地應該不錯,你是否有看過。
大圍聖心幼稚園也外戶外場地,但我不太喜歡,而且學校十分傳統。
真理浸信會碧濤幼稚園有戶外場地,尚算通爽,因在屋苑平台,但不算大。
馬鞍山富安花園的威寶幼稚園的戶外場地幾好,但沒有學卷。
馬鞍山康傑幼稚園有天台的戶外場地,是一個頗佳的選擇,但也沒有學卷。
poison
poison