用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 想問吓聖心幾時OPEN DAY呢 ? 請各位BB讀緊聖心的媽咪報 ...
go

想問吓聖心幾時OPEN DAY呢 ? 請各位BB讀緊聖心的媽咪報吓料.

(1) 我想問幾時OPEN DAY.

(2) 我想問此校是否沒有開 Nursery 讀呢 ?

(3) 我想問如小b 2008年1月出世,  咁幾時可以申請報讀呢 ?

謝.
Joey :-D

(1) 我想問幾時OPEN DAY.
答︰沒有OPEN DAY,反可在此看看家長的交流。

(2) 我想問此校是否沒有開 Nursery 讀呢 ?
答︰沒有。

(3) 我想問如小b 2008年1月出世,  咁幾時可以申請報讀呢 ?
答︰2010年的秋天試試看。

多謝你的回覆.

冇open day 咁咪唔知道學校教學理念及學校環境/設施 ??
Joey :-D

不是, 你小朋友在10年9月1日足2歲8月就可以讀K1, 所以09年大約10到可去聖心報名.....

我對此校麻麻地印象, 因為一來老師同家長好少溝通, 學校很迫, 因為收生多, 但地方少,

而且又近城門河, 我帶細仔去interview時, 一邊等一邊聞到少少的臭味, O GOD~

另外, 我有個喺沙田區教幼稚園的朋友講, 佢話聖心的老師人工好少, 所以教小朋友的心機都少d, interview個時, 有幾個老師叫小朋友唔好玩, 兩歲又未讀過書的小朋友, 有乜可能會唔玩呢??

都正常o既~ 我小朋友係啟思到讀, d老師真係笑容多d......

不過小朋友喺幼稚園時期的記憶好少, 如果你主要係為小學而舖路的話, 聖心都係好選擇o既~!!!