用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Maryknoll, Marymount and St Francis? 你地會點選 ...
樓主: Little_cy
go

Maryknoll, Marymount and St Francis? 你地會點選 [複製鏈接]

系北角區
其實我自己都估唔到排到錦前,科中文閱讀理解考得差,我已打定輸數會排到好後,後來聽其它家長講總平均分會計埋平時分、默書、評估等等。妳小朋友間學校系唔系錦計架?系呢妳小朋友的閱讀理解這科好嗎?有無咩心得?
唉!總之要Keep住好難架,(我囡囡唔知自己的排名)我自己壓力就好大囉!

我好鬼懶架,又無動力做,所以唔想搞錦多野啦!總之好佩服妳啦!

我點解想同佢轉, 其中一原因係想同佢搵有中學直上到既學校羅, 吾想到6年後又再煩, 不過我仲有個細仔, 我先至初初選依加間學校, 因為佢係co edu, 但睇佢既成績, 個個都叫我吾好side左個女, 做人父母既, 當然想比最好既佢地.  所以依加想同佢挿出面既學校

阿女既閱讀理解, 我吾可以講咩野心得, 都係買出面既習作比佢做多d

唔該晒Little_cy
等我試試,睇下有無進步先。請問買邊間出版社出的閱讀理解好些呢?

其實最了解仔女的是父母,所以妳覺得囡囡可以做到的,我相信妳囡囡一定有她的過人之處。唔好擔心。
‹ 上一主題|下一主題