用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小一選校....?
go

小一選校....?

我想搵間全英文教學的小學(中文科除外),但國際學校唔係我的選擇,請各位家長比D意見.?
朋友介紹美孚地利亞小學 ,唔知有冇家長讀緊,可否講講同比D意見..

點解你要簡全英文小學或又唔考慮國際學校?美孚地利亞我只係識我以前個菲傭d仔女係到讀,(佢老公個老細好好人,係香港某名人,幫佢d細路申請來香港做dependents,可以係香港讀書),連佢係菲律賓人都話間學校麻麻,d老師無乜心機教書,佢d細路又無乜心機讀.

原帖由 BABY1111 於 09-3-9 00:43 發表
我想搵間全英文教學的小學(中文科除外),但國際學校唔係我的選擇,請各位家長比D意見.?
朋友介紹美孚地利亞小學 ,唔知有冇家長讀緊,可否講講同比D意見.. ...
地利亞小學 你個咩朋友黎架

聖保祿
聖嘉勒
高主教

如果只為了"英文"而選擇地利亞. 真的.....

本地人應該不會入讀. 地利亞好像是一線的南亞族裔的學校.

我朋友係印度人.佢小孩係在美孚地利亞小學出嚟,現在讀ESF 中二 , 佢D英文好,人品又純,不過可能係個人性格問題啦 .
而我唔考慮國際學校係因為未有打算比佢出國 ,所以想找一間全英文教學的小學.希望佢英文底好D.請各位家長再比D意見.
唔該spmok1999的意見但可否有九龍區呢..?

回覆 #6 的文章

sorry~ 九龍區唔熟 ...

睇下呢個網頁幫唔幫到你?
http://www.852.com/education/pri ... primary_schools.htm

spmok1999 . thanks.