用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 本月底小朋友考劍橋英文有沒有信心? 家長傾吓啦. ...
go

本月底小朋友考劍橋英文有沒有信心? 家長傾吓啦. [複製鏈接]

本月底考劍橋英文, 對小朋友有沒有信心? 家長傾吓啦.
   0    0    0    0

Hello, a-lee,

妳小朋友考pre-starter or starter, 我個囡去年9月考starter有15個盾, 班中都有很多有14個盾,唔洗担心.

我小朋友係考starter, 但串字都唔得. 你點樣同小朋友溫習. 有無心得. 佢聽同講都應該可以, 我平時問他都識答.
因為今年無pre-starter考, 所以小了一張cert.
你小朋友是否讀k3?

原帖由 HKKT 於 09-3-9 10:34 發表
Hello, a-lee,

妳小朋友考pre-starter or starter, 我個囡去年9月考starter有15個盾, 班中都有很多有14個盾,唔洗担心.

回覆 # 的文章

唔使担心!  當日考完, 我個囡話有2個字唔識串, 但她話無放棄, 用了老師教的方法串, 但可能有錯, 結果都考到滿分.

請問你個小朋友考的時候有幾歲?

原帖由 HKKT 於 09-3-11 10:42 發表
唔使担心!  當日考完, 我個囡話有2個字唔識串, 但她話無放棄, 用了老師教的方法串, 但可能有錯, 結果都考到滿分.

回覆 # 的文章

5歲2個月大.

我個女都係3月底考STARTER,佢剛剛4歲3個月咋,讀緊K2下午班 我都好担心, 串字方面好似有D困難囉.

我的女沒足5歲,原訂6月尾的考試取消咗.唔知點算..學校話要到9月先有的考

如果我個囡要再考, 就要等到12月夠5歲先可以再考, 到時都已經太遲啦 ! 唉!

HKKT 你個小朋友幾大先?而嫁係K2早咗一年考喎...

starter 唔難 mover 就...............

睇睇 16/5 考成點?

唔好意思!我小朋友唔係讀約克。但一直都聽聞約克學生考劍橋試好叻,細細個已經考到15個盾。於是攞本York Tutorial Centre的brochure睇睇,原來劍橋試的course都好貴吓,所以想請教一下各位約克家長:

1) York Tutorial Centre offers 的 Cambridge course係咪即係你哋讀果啲course呢?
2) 個course係咪好intensive,要小朋友記好多vocab呢?For 4.5歲嘅小朋友,會唔會太辛苦呢?
3) 而家我哋non-York學生讀成個course(60hrs)要成$8,400。你哋係咪平好多架?
4) 依家有啲個半月嘅暑期速成班,會唔會太intensive呢?你哋係咪讀個半月就去考架啦?

唔好意思,咁多問題!有勞指教!

坦白講, 個COURSE真係唔平.  我地學生都要成7K.  

原帖由 Piaget 於 09-5-16 01:30 發表
唔好意思!我小朋友唔係讀約克。但一直都聽聞約克學生考劍橋試好叻,細細個已經考到15個盾。於是攞本York Tutorial Centre的brochure睇睇,原來劍橋試的course都好貴吓,所以想請教一下各位約克家長:

1) York Tutorial Centr ...
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

咁你哋係咪一個星期上一堂架?宜家佢個summer course係星期一至五,好intensive,我驚小朋友未必吸收到。係咪次次都要記好多vocab架?

原帖由 Fionyiu 於 09-5-19 20:19 發表
坦白講, 個COURSE真係唔平.  我地學生都要成7K.  
‹ 上一主題|下一主題