用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學日文
go

學日文

醒目開學勳章

頭先仔仔突然同我講, 話想學日文喎,
佢而家10 years old, 請問各位靚媽咪有冇好介紹

你想班際定私人學先?

其實學日文一d都唔易, 好多字要記, 反而文法唔係好難, 我都係學緊, 剛考完一個日文能力試4級pass(最低級), 如果要出去學通常都係平日晚上或星期六日, 可唔可以兼顧到先?

醒目開學勳章

請問班際同私人有咩分別呢?
我諗住比佢星期六或日學
原帖由 bittyko 於 09-3-6 00:12 發表
你想班際定私人學先?

其實學日文一d都唔易, 好多字要記, 反而文法唔係好難, 我都係學緊, 剛考完一個日文能力試4級pass(最低級), 如果要出去學通常都係平日晚上或星期六日, 可唔可以兼顧到先? ...

醒目開學勳章

Hi Kowmman,

可唔可以講下你囡囡喺邊度學呀? 教得好唔好?
原帖由 Kowmman 於 09-3-6 12:47 發表

其實班際同私人最大既分別就係:私人貴好多
當然,另一個分別就係人數問題啦。
有D學校一班有十幾廿幾甚至成三十人,而私人教授就係一對一,咁對個別學生既照顧自然就會比班際多好多了!

不過如果初學的話,似乎上 ...

原帖由 Kowmman 於 09-3-6 17:18 發表

我諗我都係pm比你吧~
唔想係度幫佢賣廣告,又唔會有得減學費...

唔該 pm 埋比我! Thanks!

Kowmman,

can you introduce the course to me too. By pm will do. Thanks.

原帖由 Kowmman 於 09-3-6 17:18 發表

我諗我都係pm比你吧~
唔想係度幫佢賣廣告,又唔會有得減學費...

Kowmman,

pls pm to me also, thanks a lot...

回覆 # 的文章

Sim Sim媽咪
你想找哪一區的?
我介紹左我住東涌嘅朋友個仔(P4)響青衣學日文,佢學左差唔多2年,個老師好有心機教
我比個電話你問吓
Mrs Ching

驛前日語太子分校(即在qq club辨課程的一間)開幕,星期六和日有很多不同時段的新班,會按年齡分組,我上去參觀過校舍,雖然細但舒適,感覺幾好。日經(旺角)都有兒童新班(星期日),但環境舊,我不太喜歡。不過,驛前頭幾級不是日本人教(日經我沒有問),看你喜不喜歡。我自己覺得反而有助老師與小朋友溝通。提一提,如果對驛前有興趣,打電話問班別資料會準確些,因網未必及時更新。

Hi Kowmman,

May I have the info too?

Many thanks
Jasmama

原帖由 Kowmman 於 09-3-9 13:25 發表
hi~bbqueen,ferriswheel,mmak~
pls check pm~
希望可以d資料對你地有用吧

Hi Kowmman,

May I have the info too? Pls PM to me

Many thanks

123mommy

原帖由 Kowmman 於 09-3-9 13:25 發表
hi~bbqueen,ferriswheel,mmak~
pls check pm~
希望可以d資料對你地有用吧