用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

原帖由 alicetong 於 09-3-7 08:48 發表
是日開鋪

晨咁早格格同大家打過招呼先:loveliness:   
annie您好
山頂0既朋友您好
神彩飛揚0既vivi您好
走兩場0既俏betty您好

格格好勤力呀,抵讚 !

原帖由 alicetong 於 09-3-7 08:57 發表
dear betty
大家咁說話  
多謝您咁贊賞我
3號眼鼻無揀錯
頭髮直落都變左曲  
大山更發達
因為佢似佢阿媽..
溝一溝確係唔差,

...

格格

俾您笑水,我都出晒名成日老鼠跌落天平讚自己兩位公子架啦,您又好學唔學 。。。。

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-7 09:26 發表

alice

您真有心嘅嘖

出面都幾大風幾寒架 您同細山都要添衣保重

我諗2b齋望住包公已經滿足, 唔使食宵夜lu~~~ ...

長老

您梗係唔知道尋晚 2B 有幾慘喇 為免掃興所以無同大家講囉

醒目開學勳章

hihi!all

早人呀!

嘩!格格妹妹今朝好high

老早已經起左身的betty上

幣~肚仔又開始嘰呢咕嚕想剿野食

原帖由 bettylam 於 09-3-7 09:36 發表
hihi!all

早人呀!

嘩!格格妹妹今朝好high

老早已經起左身的betty上

幣~肚仔又開始嘰呢咕嚕想剿野食

Dear Betty

我肚仔都有嘰呢咕嚕,不過就 。。。。

原帖由 2bzmummy 於 09-3-7 09:32 發表

長老

您梗係唔知道尋晚 2B 有幾慘喇 為免掃興所以無同大家講囉

2b

點解唔同呢位阿四分享呀

原帖由 2bzmummy 於 09-3-7 09:41 發表

Dear Betty

我肚仔都有嘰呢咕嚕,不過就 。。。。 mouth:" /> mouth:" />

2b

噚晚鳳體有異咩.........

betty

可能噚晚我食大佐個胃, 今朝已經嘰呢咕嚕叫食

醒目開學勳章

dear2b:

無鳳體發生乜事 勁食後遺証還是食左太多生野吾掂,今日搵醫生睇睇好的<屙>

吾係好叻關心人的betty上

醒目開學勳章

hihi!all:

46哥,2b:我呀女一路讀書都係油麻地,吾叻啊!拔其他方面佢就好精彩,有的運咁啦!

今早睇報紙,來自平果

52歲的爸揹起22歲的女,可以想像到好感人的一幕,無情力,深情人,情感感情感動死我~

跑 11 層 樓 返 家   吸 入 大 量 濃 煙
闖 火 場 救 女   慈 父 命 危
評分: 8.9 (11人)  瀏覽人次: 16,567  回應: 21

【 本 報 訊 】 一 場 火 警 , 盡 顯 慈 父 愛 女 之 心 。 沙 田 廣 源 一 單 位 疑 不 當 使 用 插 蘇 導 致 電 線 短 路 , 引 起 大 火 , 父 親 在 樓 下 看 到 女 兒 被 困 火 場 , 狂 奔 11 層 樓 , 氣 喘 如 牛 的 衝 入 火 場 , 揹 起 軟 弱 無 力 的 女 兒 逃 生 , 但 因 濃 煙 密 佈 雙 雙 被 困 , 最 後 由 消 防 員 救 出 送 院 。 父 親 因 為 吸 入 大 量 濃 煙 , 性 命 危 在 旦 夕 ; 女 兒 則 在 父 親 護 蔭 下 , 目 前 情 況 穩 定

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-7 09:50 發表

2b

點解唔同呢位阿四分享呀mouth:" />

長老

當時大家咁開心 。。。。

醒目開學勳章

hihi!all:

今朝見到呢段新聞,想起兒時我同爸爸玩意~登登登登,係我個好好超貪靚的爸爸,比一毫子50條,叫我幫佢扯白頭髮,回想起我細時都幾古惑,蝦佢老眼花花,黑白都亂扯一通,佢就好enjoy呀!一路睡目,到佢睡醒時我就的住的黑黑地白白地頭髮同佢收水,然之後飛奔去買汽水... 老爸仲健在,不過早幾年中風長住老人院,出入要推輪椅

不過我就無咁好彩,有人幫我扯,今朝無無聊,見到黑髮蓋住好多白髮,自剪2粒鐘,手都軟晒...不過幾好效果喎!

早前叫相公同我<蚊>,佢個樣好攪笑地應我,你已經吾細啦喎....

吾想染髮的betty上

原帖由 bettylam 於 09-3-7 10:10 發表
hihi!all:

今朝見到呢段新聞,想起兒時我同爸爸玩意~登登登登,係我個好好超貪靚的爸爸,比一毫子50條,叫我幫佢扯白頭髮,回想起我細時都幾古惑,蝦佢老眼花花,黑白都亂扯一通,佢就好enjoy呀!一路睡目,到佢睡醒時我就的 ...

Dear Betty

乜阿世伯咁趣致既

原帖由 2bzmummy 於 09-3-7 10:06 發表

長老

當時大家咁開心 。。。。

2b

傻妹黎嘅, 咁睇少阿四的能力, 阿四點會唔識點處理情緒加環境jel

醒目開學勳章

嘩!betty今朝的勤力不遜於格格

呢星期個人好濕,今日得閒閒,黎攪攪佢~

粉 葛 鯪 魚 湯
材 料
粉 葛 1.2 千 克 ( 2 斤 )
鯪 魚 1 條
瘦 肉 320 克 ( 半 斤 )
蜜 棗 4 粒
赤 小 豆 40 克 ( 1 兩 )
扁 豆 20 克 ( 1 / 2 兩 )
果 皮 1 / 3 個
水 20 杯
調 味
-
獻 汁
-
做 法
  • 將 粉 葛 去 皮 , 切 大 件 。
  • 鯪 魚 洗 淨 , 煎 至 兩 面 金 黃 色 , 取 起 。
  • 瘦 肉 切 件 , 拖 水 。
  • 蜜 棗 , 赤 小 豆 及 扁 豆 沖 水 , 果 皮 浸 軟 。
  • 燒 滾 20 杯 水 , 將 所 有 材 料 放 下 , 中 火 煲 約 3 小 時 , 試 味 。

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-7 10:13 發表

2b

傻妹黎嘅, 咁睇少阿四的能力, 阿四點會唔識點處理情緒加環境jel

長老

回程我都無同佢地講,係俾佢地見到我面口唔好睇囉

醒目開學勳章

dear 2b:

Dear Betty

乜阿世伯咁趣致既 >>>係呀!世伯到而家都好趣緻,我同屋企人仲成日比佢玩,特別係偉哥...呢個純品可愛的小生.

比佢岳父叫佢推住張輪椅點黎點去,佢話帶偉哥去遊花園喎!

叫偉哥推佢去廁所尿尿完,幫佢<休>埋條褲先好鬆人...我地出晒名怕羞的偉哥面都紅晒..

ps.世伯個樣好似胡風

betty

原帖由 bettylam 於 09-3-7 10:16 發表

嘩!betty今朝的勤力不遜於格格

呢星期個人好濕,今日得閒閒,黎攪攪佢~

粉 葛 鯪 魚 湯
材 料
粉 葛 1.2 千 克 ( 2 斤 )
鯪 魚 1 條
瘦 肉 320 克 ( 半 斤 )
蜜 棗 4  ...

Dear Betty

唔該您 post 自己既製成品啦 ...

原帖由 bettylam 於 09-3-7 10:22 發表
dear 2b:

Dear Betty

乜阿世伯咁趣致既 >>>係呀!世伯到而家都好趣緻,我同屋企人仲成日比佢玩,特別係偉哥...呢個純品可愛的小生.

比佢岳父叫佢推住張輪椅點黎點去,佢話帶偉哥去遊花園 ...

Dear Betty

阿偉哥真係抵得諗,對岳父咁體貼,抵您咁錫佢

醒目開學勳章

dear布甸媽:

係咪已經有到pm,因為我手多多deleted左

betty

醒目開學勳章

dear 2b:

吾係我的制成品,我果的要聽日先比到你睇.

係轉自煤氣烹飪
‹ 上一主題|下一主題