用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

原帖由 正46 於 09-3-9 18:54 發表
太后,

你係未代普灄, 0岩晒去油膩....

我好耐無飲囉,怪不得超脂啦

醒目開學勳章

dear 2b:

係屋企可以玩呼拉圈同跳繩 ,我早幾年玩到條腰24吋,不過一吾玩就

格格:吾洗擔心,果的雲舌一定無好重味精,因為我一食親味精,即死,頭痛兼鼻樑痺~不過我會聽格格話,小食為妙

試過買左的醃料醃雞翼,食完痺左幾日,飲可樂都攪吾掂,果幾日勁辛苦,簡直想死

原帖由 bettylam 於 09-3-9 21:03 發表
dear 2b:

係屋企可以玩呼拉圈同跳繩 ,我早幾年玩到條腰24吋,不過一吾玩就

格格:吾洗擔心,果的雲舌一定無好重味精,因為我一食親味精,即死,頭痛兼鼻樑痺~不過我會聽格格話,小食為妙

試過買左的 ...

Dear Betty

24 吋腰 ?應該係我十零歲既紀錄囉 。。。。 叫我呼拉圈同跳繩?兩樣都唔識呀

條腰24吋>>你好勁!!我keep到2字頭已

講開味精,細L同你一樣,一食味精就會HANG機.昨晚同hb的家人係船食,嘩!的"師博"重手都無倫.細L食完返到屋企仍HANG機中......

原帖由 Lmum 於 09-3-9 22:10 發表
條腰24吋>>你好勁!!我keep到2字頭已

講開味精,細L同你一樣,一食味精就會HANG機.昨晚同hb的家人係船食,嘩!的"師博"重手都無倫.細L食完返到屋企仍HANG機中...... ...

Lmum

船 ? 咪搞,好耐無去 。。。

good morning

一夜無夢 。。。 早晨 !

大家早晨

dear betty,
24吋腰 簡直迷c人啦 ....
可能d味精0黎自d湯...味精湯千其唔好飲

原帖由 bettylam 於 09-3-9 21:03 發表
dear 2b:

試過買左的 ...

Lmum
乜條船家下咁搞法咩 格格都好耐某去過...

原帖由 2bzmummy 於 09-3-9 22:11 發表

Lmum

原帖由 正46 於 09-3-9 18:47 發表
長老,

有冇買返個 WII 仔玩下呢, 依排新出0左個"宜家"遊戲喎,
可以幫你 Keep Fit.

大家早晨好

我係屋企大把親子活動加運動, 唔需要呢的遊戲幫助keep fit

原帖由 2bzmummy 於 09-3-9 22:11 發表

Lmum

我都好耐無去

原帖由 alicetong 於 09-3-10 09:15 發表
大家早晨

格格好早啊 ....

長老,

幾時帶埋我地一齊玩呀?
:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-10 09:28 發表

大家早晨好

我係屋企大把親子活動加運動, 唔需要呢的遊戲幫助keep fit
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

匯豐 33 蚊真抵買, 淨間總行都唔止啦.......
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

太后
格格 呀...

原帖由 2bzmummy 於 09-3-10 09:38 發表

格格好早啊 ....

醒目開學勳章

dearall:

今日食呀女無帶的西炒飯....

格格:我從來都吾飲果的雲吞湯...

Lmum:好細個時老豆每次一有得飲,就會輪住咁帶我地一個去,果時成日返到屋企,都吾識up比呀媽聽,只係知道個人好痺,特別係個鼻樑,後來先知係酒家果味魚的豉油落左好重味精...所以我後來去襯飲都吾食魚...

betty

醒目開學勳章

dear46兄:

相公早2日40元時擰我買,我答佢我窮到發瘟,無彩佢...如果吾係就揼心loo...佢尋晚又黎擰擰拱

原帖由 正46 於 09-3-10 12:21 發表
長老,

幾時帶埋我地一齊玩呀?
:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:

話明親子, 又關您嘜樹:;pppp: :;pppp: :;pppp:

食飽飽, 同大家分享

摘自'區樂民'散文圖文精選集1

人生在世, 就是經驗生命, 品嘗起, 落, 順, 逆的味道.

我們不喜歡逆境, 但逆境總會出現在人生.
當逆境來臨時, 與其怨天尤人,
不如看看逆境帶給我們甚麼信息.
細心觀察, 會發現逆境像一場春雨,
有點煩惱, 但也帶來生機,
幫助我們成長.

突如其來的煩惱, 我們以為是天掉下來的大事,
日子過去, 其實不值一提.

人家怎樣說您並不重要,
最重要是您怎樣看自己.

有時我們為了雞毛蒜皮的事情而不快, 只因生活太順利,
沒有真正的不幸需要面對.

失望, 也是一種幸福.
因為有所期待, 才會失望.

並勉之