用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 老師同學生講.....
樓主: 何bb
go

老師同學生講..... [複製鏈接]

會唔會唸多咗呀!

個老師是不是外國人/外地老師?如果係就唔出奇,我以前係國際學校做,d外地老師係咁架!佢地覺得冇問題架! 試過有個"ABC"話生日要放假去旅行,開口叫其他老師提早同佢慶祝,仲同d家長講佢日要放假!
不過叫小朋友送禮,就真係唔好! 我試過有老師生日,其他老師送蛋糕俾佢,請小朋友一齊唱歌、影相,話俾小朋友知老師生日,同小朋友分享下、開心下,但一定唔會叫小朋友送禮!
個主任教小朋友講唔知囉.真係不知所謂!好老師應該正面鼓勵小朋友同家長分享係學校生活.間學校都幾怪

我都想知邊間幼稚園, 小女都係將會升讀K1, 麻煩你PM我, 謝謝!

原帖由 何bb 於 09-3-5 20:50 發表
老師就黎生日la,如果你地想送禮物比老師,可以送架,

各位媽咪對呢件事有咩睇法呀?

聽到你呢番說話我真的好震驚, 點解可以咁樣? 因我囡囡今年會讀K1, 可以pm話我知是那間幼稚園? 唔該你呀!

我都聽過出面d學校會有禁.... 但講到會教小朋友禁講說話, 佢地都算經典...... 你可以提供info給我們mami嗎? 如可以的請pm我....thanks!

Would you please PM me the details of this school ?? Thx!

原帖由 何bb 於 09-3-5 22:33 發表
件事係有位主任係學校聽到有幾個小朋友傾偈,個幾個小朋友話放學後呀媽成日問係學校既事情好"凡",個主任就教小朋友講,如果媽咪再問妳,妳咪話唔知囉,又有咩睇法呀?我真係好想聽到意見。

...

Would you please PM me the details of this school ?? Thx!

原帖由 何bb 於 5/3/2009 22:33 發表
件事係有位主任係學校聽到有幾個小朋友傾偈,個幾個小朋友話放學後呀媽成日問係學校既事情好"凡",個主任就教小朋友講,如果媽咪再問妳,妳咪話唔知囉,又有咩睇法呀?我真係好想聽到意見。

...

Yes, I also want to know as my kid will study K1 in this year too.

Pls PM to me.  Thanks.

原帖由 何bb 於 09-3-5 22:33 發表

...

咁樣教啲學生好似有啲離譜, 好在你做咗明智既決定就係轉校, 但係你可唔可以話比我知係邊間幼稚園呀? 因我都好怕會做錯決定, 唔該晒。

原帖由 何bb 於 09-3-7 01:57 發表
學校我已剛剛轉了。

所有問題我都好似你地一樣震驚,我已跟教育局溝通,我亦唔希望香港既教育比呢一小撮不思進取、不合事宜或無用心且"握"飯食既人所影響,如果唔係,最終,就好似我小朋友一樣成為受害者要再轉校,好 ...

你講到話唔想再有人受影響,但你又完全隻字都唔提係邊間幼稚園, 剩係識得問人有咩意見, 都有好多人答了你啦, 但人地問你係邊間時, 都唔見你會答人, 我都唔覺得你會同人分享。

可否pm學校名給我.....THX

我同意. 成日問人有咩睇法, 樓主都已經同小朋友轉左校啦, 人地有咩睇法重要咩? 係咪如果人地話唔覺有問題, 樓主會同小朋友轉返之前間學校呀

老實講, 我好懷疑件事的真確性. 我覺得似想抹黑某校多d.
原帖由 kingofmelon 於 09-3-9 21:21 發表

你講到話唔想再有人受影響,但你又完全隻字都唔提係邊間幼稚園, 剩係識得問人有咩意見, 都有好多人答了你啦, 但人地問你係邊間時, 都唔見你會答人, 我都唔覺得你會同人分享。 ...

簽名被屏蔽

原帖由 何bb 於 09-3-11 21:49 發表
我並無抹黑呢間學校,只係我呢三日非常忙自己女兒轉校事情,忙替女兒適應新環景、新時間,新學校又無校車,我要同女兒搭地鐵日日忙返學忙家務事,你未知事情就話人先,係咪唔係幾好呢?我相信有d媽咪以收到我pm既資料!

太忙 ...

段估你剩係打o個間幼稚園個名都唔會浪費你好多時間, 而且我睇你剩係呢幾日都打咗好幾段野, 我只係覺得人哋咁有心答你啲問題, 你都應該禮貌咁回覆番人囉, 因我見係人都問你係邊間, 真係唔係好明你咁收埋收埋仲乜呢, 若怕既咪唔好打全名囉, 中間或前後加個x都得啦, 睇你有冇心既啫。

簽名被屏蔽

原帖由 何bb 於 09-3-11 22:06 發表
有無心,我相信有須要資料既媽咪會明白我,我忙又何須向妳解釋咁多,唔明妳点解係到話人!

因我覺得你係o個啲"打完x唔要和尚既人囉。

如不方便公開, 請pm給我, 我囡囡也要升k1, Tks!

小女都係今年入k1, 可否pm我呀?
Thanks a lot!!

i also want to know which kindergarten. pls kindly pm me.
thx

原帖由 何bb 於 09-3-11 22:06 發表
有無心,我相信有須要資料既媽咪會明白我,我忙又何須向妳解釋咁多,唔明妳点解係到話人!

何bb,  我明白你忙的,  唔駛同某人解釋甘多,  係到唔方便公開間學校係乜名, 就pm 俾我地啦.     我都想知.  你等閒先pm 俾我啦,  唔該哂
‹ 上一主題|下一主題