用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 禮賢K1入黎啦!
樓主: HoManYu
go

09/10 禮賢K1入黎啦! [複製鏈接]

香兒的親子班因為參加人數好多, 而暑假有新班開, 我就走去報名先, 還未通知幾時返. 希望暑假可以有堂上.  柏斯OK嗎?

阿仔讀緊N班, 同校車的K2班同學仔於放學後再上1小時英文班(要另交學費$1XXX). 一星期一堂.  這樣的安排有D問題, 點解吾可以於堂上敎?

想問下,
5月8日第二次註冊, 你哋會唔會帶埋小朋友去呢?

柏斯我係報舊既課程, 都ok. 聽聞新course 得45mins, 好似冇咁好wor!

原帖由 kcjl 於 09-5-3 00:44 發表
香兒的親子班因為參加人數好多, 而暑假有新班開, 我就走去報名先, 還未通知幾時返. 希望暑假可以有堂上.  柏斯OK嗎?

阿仔讀緊N班, 同校車的K2班同學仔於放學後再上1小時英文班(要另交學費$1XXX). 一星期一堂.  這樣 ...

原帖由 THOMBB 於 09-5-6 17:40 發表
想問下,
5月8日第二次註冊, 你哋會唔會帶埋小朋友去呢?

註左冊la,帶埋囝囝去,見到d小朋友排住隊上活動堂,我同佢講第時返呢間新學校,同小朋友一樣著呢d校服同新書包,開頭佢話唔好呀,我要red colour校服同書包呀,後尾佢自己厚面皮走左去拎單車黎踩,之後就話我鍾意新學校.....

又黎喇~~~註完第2次先知道原來返學自己準備小食架!!有好有唔好啦,又要佢拎多樣野,仲有水,平時啲學校拎隻杯架~原來呢間唔係播~
好快9月喇...仔仔一定喊到豬頭咁返學,佢好細膽架

好快9月喇...仔仔一定喊到豬頭咁返學,佢好細膽架

我個仔都一樣 !

原帖由 fc1668 於 09-5-9 22:16 發表
又黎喇~~~註完第2次先知道原來返學自己準備小食架!!有好有唔好啦,又要佢拎多樣野,仲有水,平時啲學校拎隻杯架~原來呢間唔係播~
好快9月喇...仔仔一定喊到豬頭咁返學,佢好細膽架 ...

咁你地小朋友有冇返緊n1 o架?我仔應該好d,佢先後轉過兩間pre_school班,但就未撘過校車,唔知校車開頭係咪會安排家長陪既呢?
有樣野想問問大家知唔知禮賢小學係私校呀?學費今年要$3xxx呀!我都係o岩o岩睇到咋!

囝囝冇返pre-school, 咁你囝囝之前轉另一間學校時有冇喊? 係..我知禮賢小學係私校..學費每月$3xxx

原帖由 wendy_y 於 09-6-3 14:01 發表
囝囝冇返pre-school, 咁你囝囝之前轉另一間學校時有冇喊? 係..我知禮賢小學係私校..學費每月$3xxx

冇呀!返咁多間都冇喊,佢好鍾意返學,而且又好易忘記,我問番佢之前pre-school學校d野,佢好似失憶咁....但係我搬屋期間就試過放佢係另一間幼稚園樹暫託,開頭只係4粒鐘就冇問題,後尾試過6-8個鐘就嚇驚左佢,死都唔肯返果間,到而家佢一唔食飯,我就話同老師講要佢响學校食飯同訓覺,佢就好驚ga la.....
仲有呢個星期開始佢返緊間幼稚園有免費校車,我同佢講要大個仔先可以自己搭校車,如果你叻仔就可以同d哥哥姐姐一齊搭(n班得佢一個搭,所以佢係最細個),我叫佢坐前d,等d哥哥姐姐坐後面,c機叔叔睇到佢.而家佢好鍾意搭校車,仲話自己大個仔,自己坐校車叻仔.....(哈!哈!果然成功) 我又可小擔心一樣,不過唔知我呢到返禮賢要幾奈呢?仲有冇人係2號車o架?

hello各位,好耐無上bk,係亞女返就返學前報到先

嘉嘉  06年10月      pm

回覆 85# ahschan 的文章

~09'9月決定讀禮賢K1既小朋友大招募~
自我介紹:
小朋友名          出生月份       am/pm
昊昊(ho ho).......2月出世..........am
yin....................1月出世..........am
Clement............6月出世......... am
Forrest..............8月出世..........am
Evan..................4月出世..........am
Jones                 8月出世..........pm
yeungyeung.....05年12月..........pm
LaamLaam..........2月出世..........pm
Sheryl...............12月出世..........pm
嘉嘉.................06年10月..........pm

Hello, 我大女剛剛禮賢畢業, 細女9月又入啦, 不過下晝班

細女12月31日出世的, 係細細細女, 請大家多多包涵

原帖由 IbyJuuMa 於 09-6-11 23:58 發表
~09'9月決定讀禮賢K1既小朋友大招募~
自我介紹:
小朋友名          出生月份       am/pm
昊昊(ho ho).......2月出世..........am
yin....................1月出世..........am
Clement............6月出世......... ...

Kristy.............06年12出世.......pm

接收到學校信喇~原來學費都未定,但係校車費就定晒喇,好貴呀,葵涌837蚊一個月.仲諗住700夠啦,點知....都要比架啦,如果有一架車可以去到,真係想自己同佢坐車返.

8月28家長會...仲要下午6.30分開始!!點去呢未放工~

hello, My girl is Grace 多多指教!

yin....................1
月出世..........am
Clement............6
月出世......... am
Forrest..............8
Evan..................4
Jones                 8
月出世..........pm
yeungyeung.....05
12..........pm
LaamLaam..........2
Sheryl...............12
嘉嘉.................0610..........pm
梓楹..............0605..am
Ivan Chan......06
08..am
Hoi Ching.....0605..pm
Grace...............0511月...........am

原帖由 CanS 於 09-7-9 13:43 發表
Hello, 我大女剛剛禮賢畢業, 細女9月又入啦, 不過下晝班

細女12月31日出世的, 係細細細女, 請大家多多包涵

咁你要多d上黎講下你大女既學校生活la,我諗我地d媽咪好想聽....

原帖由 fc1668 於 09-7-9 23:13 發表
接收到學校信喇~原來學費都未定,但係校車費就定晒喇,好貴呀,葵涌837蚊一個月.仲諗住700夠啦,點知....都要比架啦,如果有一架車可以去到,真係想自己同佢坐車返.

8月28家長會...仲要下午6.30分開始!!點去呢 ...

係呀!仲有封"體格檢查報告"回條,要係醫生填寫,知唔知一般填寫收費幾多呀?佢內容好似body check咁....
8月28家長會我應該會放底佢响婆婆樹食飯,然後盡可能等埋爸爸收工黎,不過聽完8:30食飯再入婆婆樹接仔就好夜la,事關我外家响元朗.....

分班喇....!!
昊昊(ho ho).......2月出世..........上午幼勇班
Clement............6
月出世......... am
Forrest..............8
Evan..................4
Jones                 8
yeungyeung.....05
12..........pm
LaamLaam..........2
Sheryl...............12
嘉嘉.................0610..........pm
梓楹..............0605..am
Ivan Chan......06
08..am
Hoi Ching.....0605..pm
Grace...............0511..........am
Kristy.............06年12出世.........pm

原帖由 HoManYu 於 09-7-10 10:23 發表

咁你要多d上黎講下你大女既學校生活la,我諗我地d媽咪好想聽....

好呀, 講小小啦, 大女係禮賢讀左3年, 今年9月升小一, 由於不是讀禮小, 佢好唔捨得呀!
3年來, 大女都算讀得好開心, 唔大壓力, 大部份老師都好care d 小朋友, 家長及小朋友嘅質素都唔錯, 活動亦好多呢!
起初見一班成32人, 我都有d擔心, 不過...而家一班有3個老師, 仲有, 3年來我感到佢地都好清楚女兒的問題,性格, 所以都ok啦
只希望細女及你們的仔女都可以過著開心的幼稚園生活啦

分班喇....!!
昊昊(ho ho).......2月出世..........上午幼勇班
Clement............6月出世......... am
Forrest..............8月出世..........am
Evan..................4月出世..........am
Jones........... 8月出世..........pm 幼望班
yeungyeung.....05年12月..........pm
LaamLaam..........2月出世..........pm
Sheryl...............12月出世..........pm
嘉嘉.................06年10月..........pm
梓楹..............06年05月..am
Ivan Chan......06年08月..am
Hoi Ching.....06年05月..pm
Grace...............05年11月..........am
Kristy.............06年12出世.........pm
‹ 上一主題|下一主題