用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 禮賢K1入黎啦!
樓主: HoManYu
go

09/10 禮賢K1入黎啦! [複製鏈接]

上幼愛都好多人喎.  打個招呼先. 大家好呀. 明天C6帶阿仔一齊去註冊.

今日買左圍裙同運動衫喇....哈哈

原帖由 fc1668 於 09-8-2 00:44 發表
今日買左圍裙同運動衫喇....哈哈

嘩!註冊日真係好多人,排買衫隊好長龍,好在c6放假一齊去,如果得我一個同阿仔實有排排.....
條圍裙要$56我覺得貴左d ja....
阿仔尋日識左個同班同學仔叫晴晴呀.

56蚊真係貴左啲...:;pppp: 唔買又唔得, 買一1條又怕唔夠換.....局買兩條
原帖由 HoManYu 於 09-8-2 12:01 發表

嘩!註冊日真係好多人,排買衫隊好長龍,好在c6放假一齊去,如果得我一個同阿仔實有排排.....
阿仔尋日識左個同班同學仔叫晴晴呀. ...

醒目開學勳章

hi

長袖運動衫, 佢叫我出去買, 你地係唔 係?

thanks!

醒目開學勳章

hi

長袖運動衫, 佢叫我出去買, 請問你地係唔 係?

thanks!

原本註冊當日係幼稚園 + 小一兩級同時註冊. 真係勁多人. 好在阿仔有耐性同C6一齊等. C6有D微言.

我未買長袖運動衫.  但係
圍裙+短袖衫 X 2
諗住比阿仔於屋企著住玩幾日, 讓他習慣下.

唔係bor, 我晨早去, 9:10am去到, 老師多過家長bor!!!! 其實圍裙之後校務有得賣, 我買一條jar! 運動服都係買左一套先, 攞左校服商既name card lor....
原帖由 HoManYu 於 09-8-2 12:01 發表

阿仔尋日識左個同班同學仔叫晴晴呀.:excited: ...

原帖由 叮叮噹噹 於 09-8-3 10:29 發表
hi

長袖運動衫, 佢叫我出去買, 請問你地係唔 係?

thanks!

我長袖都未買住,驚買定到時唔o岩著.....

原帖由 ahschan 於 09-8-3 15:17 發表
唔係bor, 我晨早去, 9:10am去到, 老師多過家長bor!!!! 其實圍裙之後校務有得賣, 我買一條jar! 運動服都係買左一套先, 攞左校服商既name card lor....

係呀運動服一套夠la,因為一星期先著一日咋.....但圍裙我諗好快污糟,因為日日著.....
我地成11:00到,都搞成粒鐘先走得.....

長袖遲下先買喇....咁快買又係擺...

我成11:50am 先去到, 仲好多人.
個日得我同阿仔兩個,要分三次排隊, 好在阿仔算乖, 無點扭計, 不過都係半個鐘攪好晒.

回覆 15# HoManYu 的文章

昊昊(ho ho)........06年2月..........上午幼勇班
yin...................06年1月..........上午幼勇班
嵐嵐..................06年5月..........上午幼勇班
天悅..................06年5月..........上午幼勇班
Evan.................06年4月..........上午幼勇班
Grace................05年11月........上午幼勇班

Forrest..............06年8月..........上午幼愛班
思捷..................06年4月..........上午幼愛班
Fai Fai .............05年11月.........上午幼愛班
Clement............06年6月..........上午幼愛班
梓楹..................06年05月........上午幼愛班
Ivan Chan..........06年08月........am

Jones................06年8月.........下午幼望班
Sheryl...............06年12月........下午幼望班
Kristy................06年12月........下午幼信班
yeungyeung.......05年12月........pm
LaamLaam.........06年2月..........下午幼信班
嘉嘉..................06年10月..........pm
Hoi Ching..........06年05月..........pm

hello , 我遲了, 囝囝IVAN CHAN ,0608 係幼愛上午. 當日有個周班同學仔(女仔) 叫YOYO. 希望有機會見面.

原帖由 laladorothy 於 09-8-6 13:39 發表
hello , 我遲了, 囝囝IVAN CHAN ,0608 係幼愛上午. 當日有個周班同學仔(女仔) 叫YOYO. 希望有機會見面.

我一直都係睇, 無留言, 係尼到都見返你, 真係有緣.

果日註冊完我仲同囝囝遊下間學校,話比佢知:[校車响邊樹落車,第一日媽咪會同你搭車返學,第二日你就自己搭校車返學],同小勇班房係邊,厠所係邊,佢好似明白哂咁答我:[係,我知喇!]所以我都好放心佢返新學校呀!突然間覺得囝囝好成熟呀!

昊昊真幸福有個細心的媽媽.

如果無運動堂穿運動服 + 圍裙 可吾可以?  平時只穿圍裙都唔似校服.  覺得學校好FREE.

原帖由 kcjl 於 09-8-8 00:31 發表

如果無運動堂穿運動服 + 圍裙 可吾可以?  平時只穿圍裙都唔似校服.  覺得學校好FREE.

冇理由唔得既,但個個都著便服又唔雖要著双重校服既.....其實我都寧願有校服同茶點,起碼家長唔洗愀同统一d麻......就好似茶點咁,我囝不留都唔鍾意食水果同麵包,但佢n1學校茶點毎日都有小小蔬果同麵包蛋糕,咁個個小朋友都食,老師又哄佢食小小,到而家我切親水果比佢,佢都話學校有食,但屋企就始終唔肯食,你話丫!?諗起要安排埋茶點比佢就真係煩死,小朋友like得既都唔方有益啦,唯有係蛋糕仔/餅呀咁上下啦!仲有既就係隔離屋飯香,人地帶果d好味d添....!

原帖由 HoManYu 於 09-8-10 15:21 發表

冇理由唔得既,但個個都著便服又唔雖要著双重校服既.....其實我都寧願有校服同茶點,起碼家長唔洗愀同统一d麻......就好似茶點咁,我囝不留都唔鍾意食水果同麵包,但佢n1學校茶點毎日都有小小蔬果同麵包蛋糕,咁個個小朋 ...

其實你都可以照放水果同麵包佢帶返學校食架.  我諗佢到茶點時見到個個都有野食時, 佢唔會唔食既, 而且老師都一樣會叫佢食, 小朋友只會係屋企撒嬌, 但返到學校就無得撒.

原帖由 kcjl 於 09-8-8 00:31 發表

我都有同感, 覺得唔著校服唔似返學咁.
怪怪地 !!  
而家都會同佢買多兩三件衫褲比佢返學著.
‹ 上一主題|下一主題