用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇咁離譜呀....
go

有冇咁離譜呀.... [複製鏈接]

早兩三個月之前,帶阿仔去屯門安X女青年會幼兒園interview,諗住今年9月俾佢讀N班,後來回覆結果話多人報讀,未能安排到學位,唯有做後備生,咁樣都無辦法喇!!
但昨日下午學校打俾我,話有位俾我個仔4月插班,咁就唔駛再等,問我有冇興趣考慮....如果ok就2至3日就去搞入學手續,但學費&什費就叫我入數先(學校唔方便收cash)都冇所謂喇,今朝就入左數,諗住晏晝過去學校辦手續.....誰不知,過到去學校,聯絡我既老師同個校長o係房傾左幾分鐘,出黎話我,當日o黎interview個小朋友唔係今日果個黎喎,有幾個老師都肯定認得今日既稀稀唔係當日interview o個個,咁樣唔可以俾佢讀,一係再interview多次!!!!!
有冇搞錯,我駛唔駛帶第個小朋友黎幫我個仔呃你個位呀,我有話個校長,你點可以咁話我呀,就算你幫我in多次or宜家送個位俾我個仔我都唔會讀呀,只求退學費,不過校長話學費係入落總會,申請退錢最快要2個月到喎,搞錯.......
其實我認為,若然你地搞錯左,可能係想收第個小朋友.聯絡錯我或者其他出錯問題,我會好明白o係人都有錯,同我講聲搞錯左,唔係收我個仔咪得囉.需唔需要咁o黎屈我呀,當日係我老公同埋黎interview,咁即是我倆公婆一齊呃你地喇,如果我要帶,都帶個o力d過黎,等你一次就收佢,唔駛做waiting list喇!!!
你叫我係2個月前見個小朋友,見得一陣時間,再見返都未必咁肯定認得佢係邊個,d小朋友個樣成日都變
最可笑當日幫阿仔interview個老師,今日全程都冇出現過!!你地其他老師就咁認得我個仔,佢地可能當時都無望到我個仔over1分鐘呀,就可以咁肯定當日既並非我個仔......離譜!!!!
sorry..要大家聽我呻咁耐.sorry!!!
   0    0    0    0

如真有此事,系其視問題,可以告間學校呢種做法!唔知得唔得呢?
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!

if i were you i will need them give me the prove that i bring other kids ti interview on that day,like viedo,picture,if they cant,refund now,if cant refund,i will call 999,reporter,goverment dept because I'm not  'interview個小朋友唔係今日果個黎喎' They need to responsable for what they say  terrible!!

我又吾信咱叻記得哂,同埋份from冇相咋‧咱都攪錯

如果真係佢地內部有任何出錯,直接同我講話暫時都係hold住個位or推左俾唔到位我都無問題,但如果用呢個理由,我同老公都接受唔到,覺得極度反感!!

可以go to EDB告間學校 serious, not joking.
‹ 上一主題|下一主題