用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節成績分享
樓主: muzic_mu
go

校際音樂節成績分享

醒目開學勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 09-3-11 11:36 發表
我舊年去睇2級, 會覺得彈arm唔難, 好多人都arm晒, 不過小心睇琴譜, 執晒大細聲漸快漸慢等等, 就真係唔多, 可能全場得十零個做到
如果再投入埋感情就sure win了

我女黎梗friday比賽, 佢而家都係未穩定, 數arm晒拍子 ...

你女今年彈邊首 ???
希望你女有好成績 :loveliness:
我女 16 號先比賽 !

醒目開學勳章

原帖由 chrwan 於 09-3-11 11:42 發表
仔仔都是彈這隻, 要彈多快? demo好快. impossible to him &    裝飾音 唔平均. 見到樓下間琴行post 出來result,
有個9yrs old 彈#104 92 marks, so great!

只希望佢完成隻歌..

...

92 分 ....一定彈得好好

其實我都唔知個速度要幾快 ,
但老師就要求亞女果個位置要快 ,

你仔仔幾時比賽 ??? :loveliness:

醒目開學勳章

原帖由 yvonne.wong 於 09-3-11 12:14 發表
今日看到集誌話亞b嗰囡參加xx北大歌唱比賽遲到兼取第一名, d家長見慣佢嗰囡時常取第一, 不過今次d家長覺得為什麼大會規定遲到和叫名三次就要取消資格, 但佢就可以在遲到和叫名三次仍然可以比賽兼取第一名,d家長覺得 ...

唉...唔公平既事情 , 經常都會發生 !!!

正如你女當日場比賽 ,
果個男仔彈到 "甩甩咳咳" 都可以攞到第3 ,
理應冇可能攞到獎 , 但評判話佢有佢自己既風格 ,
所以就比個第 3 佢 , 咁都可以話個賽果唔公平 !!!

Hi violetching,

囡囡好叻呀!92分張cert係咪紅色架?

原帖由 violetching 於 09-3-11 11:45 發表
呀女舊年92第一,但今年差左10分,得82分,失望當然有,但評判覺得個速度唔啱口味,都無辦法,最緊要係從中學到一D新知識,就已經無問題la!好在長笛攞到季軍,有番D甜頭。

...

hehe!託賴,佢其實都幾好彩,年年都有紅色cert,一系music festival, 一系speech festival, 但今年speech張季軍只係藍色,flute ne張都係藍色,希望餘下2場有機會喇!

原帖由 Jackielee 於 09-3-11 12:41 發表
Hi violetching,

囡囡好叻呀!92分張cert係咪紅色架?

醒目開學勳章

原帖由 violetching 於 09-3-11 12:47 發表
hehe!託賴,佢其實都幾好彩,年年都有紅色cert,一系music festival, 一系speech festival, 但今年speech張季軍只係藍色,flute ne張都係藍色,希望餘下2場有機會喇!

...

叻女

紅色唔係咁容易攞到 ,
你女女係有實力 , 而唔係好彩 !!!

醒目開學勳章

原帖由 violetching 於 09-3-11 12:47 發表

...

你女女都參加好多項目 ???

長笛、鋼琴 、仲有 ???

仲有2場唱歌的比賽!

原帖由 洛婷 於 09-3-11 12:57 發表

你女女都參加好多項目 ???

長笛、鋼琴 、仲有 ???

其實有無紅cert,好depend on 評判手鬆定手緊!

同一首樂曲,你拿90分,並不代表你好過另一場攞85分個位,只係評判like你的style又手鬆,ne D未所謂好彩!
原帖由 洛婷 於 09-3-11 12:54 發表

叻女

紅色唔係咁容易攞到 ,
你女女係有實力 , 而唔係好彩 !!!

醒目開學勳章

原帖由 violetching 於 09-3-11 13:04 發表

都唔係架 , 好多時攞冠軍既都過唔到 90 分 ,
硬係差少少 , 88/89 咁樣 !!!

18/3 比賽, 有d緊張,( 係我)

原帖由 洛婷 於 09-3-11 11:58 發表

92 分 ....一定彈得好好

其實我都唔知個速度要幾快 ,
但老師就要求亞女果個位置要快 ,

你仔仔幾時比賽 ??? :loveliness:

醒目開學勳章

原帖由 violetching 於 09-3-11 13:04 發表

同一首樂曲,你拿90分,並不代表你好過另一場攞85分個位,只係評判like你的style又手鬆,ne D未所謂好彩!

如果係咁 , 我都想我女咁好彩遇到一個

好似你講咁樣既評判

醒目開學勳章

原帖由 chrwan 於 09-3-11 13:11 發表
18/3 比賽, 有d緊張,( 係我)

你仔仔係咪第一次參加呀 ???

我個女個老師都係咁講,最緊要有台型。

回覆 # 的文章

唔係, G1上次唔正經, 一開始彈錯....激死

原帖由 洛婷 於 09-3-11 13:13 發表

你仔仔係咪第一次參加呀 ???

醒目開學勳章

原帖由 chrwan 於 09-3-11 14:36 發表
唔係, G1上次唔正經, 一開始彈錯....激死

有咗上一次經驗 , 今次唔會架喇 ,
預祝你仔仔都有好成績

講開兩手fing fing, 我囡嗰朝上半場都有一個咁既男仔, 不過佢唔係空手咁fing, 而係拎住本琴書唻fing, 佢一路行出唻, 雙手就放響後邊fing住本琴書咁出唻, 本琴書係明顯畀觀眾睇到fing開晒既, 彈琴期間又係甩甩咳咳, 錯左嗰d位又重複彈, 真係唔識彈琴既都知道佢邊個位彈錯 (我地嗰場好多小朋友都犯相同既錯誤, 即彈錯就重複彈同一句), 但佢唔知係咪勝在嬉皮笑臉, 評判唔知係咪覺得佢好輕鬆呢? final呢個男仔都有85分, 得到第三架!

原帖由 yvonne.wong 於 09-3-11 13:54 發表
昨天嗰肥仔就是所謂有台形, 行出來隻手fing
吓fing吓, 彈完錯晒又fing吓fing吓走回去其他嗰個都斯斯文文行出來, 而他就這樣行出來, 是否太突出呢, 所以評判比他第三. ...

Thanks!

原帖由 洛婷 於 09-3-11 14:45 發表

有咗上一次經驗 , 今次唔會架喇 ,
預祝你仔仔都有好成績