用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節成績分享
樓主: muzic_mu
go

校際音樂節成績分享

回覆 # 的文章

是否級數高的,獎項的數目也會少一些?

舊年首minute真系1級gaja,我個仔學咗violin6個月就出場啦,雖然無名次,總算不過不失。今年隻Green Wilow距練咗1個禮拜就拉到,但練成3個月都拉唔好。無法,基本功D野,唔系幾個月可以搞掂!

原帖由 小伊 於 09-3-7 23:41 發表
舊年首minute真系1級gaja,我個仔學咗violin6個月就出場啦,雖然無名次,總算不過不失。今年隻Green Wilow距練咗1個禮拜就拉到,但練成3個月都拉唔好。無法,基本功D野,唔系幾個月可以搞掂! ...

我女果時一級比賽,又係學左六個月,唔記得左乜乜toxx hill咁上下,都好多年,今年二級呢首歌,易拉難精,有好多抖氣位同漸慢位,又要拉兩條弦,力度要控制得好好,聲先好聽,個評判都係一味講基本功,首歌一d無提過

除左 1,2 名, 是否其他參賽者低過80分 ?
原帖由 kiwaiwong 於 09-3-7 19:09 發表
我女今天比賽完了(gr.6  121),分數是季軍,但評判只比一位冠軍 (84), 一位亞軍(83),而沒有季軍。好幾位同學和家長都覺得奇怪,但又來不及問佢。我女都有d唔開心。 ...

原帖由 kiwaiwong 於 09-3-7 19:09 發表
我女今天比賽完了(gr.6  121),分數是季軍,但評判只比一位冠軍 (84), 一位亞軍(83),而沒有季軍。好幾位同學和家長都覺得奇怪,但又來不及問佢。我女都有d唔開心。 ...

係咪在青協大樓比賽呢, 今天亞仔都是拿82分但無名次, 可能因為多過3位82分, 所以沒名次. 不過, 這位評判真係幾認真, 成張分紙寫滿字, 評語都是亞仔的強弱項, 幾中喎. 不過, 比分似乎都幾緊.

佢宣佈一位第2名 83 分 ,一位第一名 84 分,我女82分 ,理應是第三名。
原帖由 neighbour931 於 09-3-8 01:39 發表
除左 1,2 名, 是否其他參賽者低過80分 ?

係呀,寫到吾夠位比佢寫。你仔係吾係8歲果位呀 ?我見一位8歲都係82分,有d吾開心呀,d 家長話評判好孤寒。
原帖由 carrierogerian 於 09-3-8 02:01 發表

係咪在青協大樓比賽呢, 今天亞仔都是拿82分但無名次, 可能因為多過3位82分, 所以沒名次. 不過, 這位評判真係幾認真, 成張分紙寫滿字, 評語都是亞仔的強弱項, 幾中喎. 不過, 比分似乎都幾緊. ...

是女仔 17號,我tip中佢win。  佢真係彈得好好。
原帖由 Heidi媽 於 09-3-8 10:09 發表
可否告知第一名是那一位?

請問你地係咪著校服去參加比賽? 我聽日話係著禮服? 請指教.
Pretty Princess Petite Prince

醒目開學勳章

原帖由 kiwaiwong 於 09-3-8 11:09 發表
係呀,寫到吾夠位比佢寫。你仔係吾係8歲果位呀 ?我見一位8歲都係82分,有d吾開心呀,d 家長話評判好孤寒。

個評判真係幾孤寒 , 比分都好手緊
8 歲彈 G.6 校際, 仲攞到 82 分,  好叻呀

醒目開學勳章

原帖由 $$$ 於 09-3-8 15:30 發表
請問你地係咪著校服去參加比賽? 我聽日話係著禮服? 請指教.

我見 98 % 都係著校服多

我女兒在星期四(五級#118)那場拿了冠軍(89分)﹐而在那一場﹐有1個第一﹐2個第二和5個第三﹐所以相信多過三個同分就沒有名次的說法應該不成立吧﹗

原帖由 洛婷 於 09-3-8 05:19 PM 發表

我見 98 % 都係著校服多

謝謝你呀!
Pretty Princess Petite Prince

原帖由 kiwaiwong 於 09-3-8 11:09 發表

係呀! 我個仔就係8歲果個呀!佢都有D唔開心呀, 因為佢覺得明明分數是第三, 不過就無名次, 有D失望.