用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2010年小朋友讀小一家長 (net 14)長談選校? ...
樓主: mrs.lo
go

2010年小朋友讀小一家長 (net 14)長談選校? [複製鏈接]

醒目開學勳章

我小朋友係讀救世軍.....每年學校都會去net 14 & net 16的某些小學參觀, 以便家長選校!!! 你間幼稚園沒有去參觀小學的活嗎?? 蘇小很不錯, 唔係你的首選嗎?!?! 我仔仔過往幾年每年都有1-2名小朋友入讀吧!!!

唔好意思, 因係學校活動, 不太方便招待校外朋友, 如我參觀完畢, 到時我再分享一下我所見所聞吧!!! 而且好多時即使學校有去信申請, 但都未必間間有得參觀吧!!!

原帖由 citipeggy 於 09-5-11 23:39 發表
wpwong, 我小朋友間幼稚園(蘇小)都無小學visit的安排 。你小朋友讀緊邊間?咁好有得visit !我可以點樣申請啊 ?我唻緊9月都要幫我小朋友報小一,可以join埋你一齊visit 嗎?請幫忙 請PM我 ...

回覆 21# mrs.lo 的文章

Mrs.Lo

hi! 我個囝今年又係升K3呀! 你個囡讀上午班還是下午班? 有無考慮蘇小呢?

請問蘇小每個月大概幾錢学費?

我個囡k2,next 1 年 k3, 讀緊上午班,我無考慮蘇小,我有 2 個 小朋友好貴,我會報其他.
原帖由 vanustat 於 09-5-19 16:53 發表
Mrs.Lo

hi! 我個囝今年又係升K3呀! 你個囡讀上午班還是下午班? 有無考慮蘇小呢?

原帖由 OKPLEASE 於 09-5-19 17:06 發表
請問蘇小每個月大概幾錢学費?

全日$2900,半日好似係$1800

Mrs. Lo

我都覺得蘇小學費係貴左些。但係我會比留位費留定個位先。跟住再考其他學校。我本人心儀既學校係st.jospeh,不過佢係半日。

一個就ok!!~兩個要$5800架!!!

原帖由 vanustat 於 09-5-20 11:52 發表

全日$2900,半日好似係$1800

Mrs. Lo

我都覺得蘇小學費係貴左些。但係我會比留位費留定個位先。跟住再考其他學校。我本人心儀既學校係st.jospeh,不過佢係半日。 ...
‹ 上一主題|下一主題