用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田及馬鞍山有咩好幼稚園介紹?
go

沙田及馬鞍山有咩好幼稚園介紹?

各位靚靚你們好呀,
我係新會員,也是新婚太太!!請多多指教!!
其實我還沒有小朋友,現正努力"造人",我只是想問定一些資料,因本人住馬鞍山,唔知有沒有朋友可以幫到我呢,謝謝!!

n1緣茵

馬鞍山靈糧

馬鞍山合一堂、Box Hill
poison

請問n1緣茵在哪裏? 收費怎樣?

Thanks!

醒目開學勳章

聽聞boxhill真係好多人爭
不過我唔打算俾小朋友讀國際學校, 所以無考慮
綠恩~ 响我印象中, 唔係熱門選擇, 好少人讀..

其實要睇返家長想要d乜~
e.g. 讀國際班? 活動教學? 可以上小學時無咁辛苦? 諗住玩幾年? 想德育好d??? 要唔要戶外操場?

因為我小朋友响我地屋企嘅培育下 (有做早教, 傾向蒙特梭利) 語言發展, 認知已經比其他大兩三個月嘅小朋友強, 所以我好希望搵d有蒙特梭利元素又注重語文嘅學校, 深d唔緊要, 因為佢係大仔, 仲要能力比人強..

其實~ 你未有bb已經諗幼稚園, 可見你非常重視小朋友嘅學習, 咁不如多睇關於早期教育嘅書, 睇下家庭教育對孩子嘅好處

我希望嚟緊幫小朋友報火炭樂基嘅K1

hi hi kerkermui, 我仲以為樂基係國際學校添. 咁環境係咪好好? 係咪以英文教學為主?

原帖由 kerkermui 於 09-3-10 12:20 發表

e.g. 讀國際班? 活動教學? 可以上小學時無咁辛苦? 諗住玩幾年? 想德育 ...

醒目開學勳章

原帖由 matjol2006 於 09-3-10 15:48 發表
hi hi kerkermui, 我仲以為樂基係國際學校添. 咁環境係咪好好? 係咪以英文教學為主?

我唔敢講d乜, 因為對呢間學校嘅了解都唔係太深
佢地有中英文班同埋國際班, 着重 兩文三語
可惜舊年年尾錯過咗個參觀日, 不過以我所知, 校舍唔算大 (不足一萬尺)

原帖由 kerkermui 於 09-3-10 12:20 發表

e.g. 讀國際班? 活動教學? 可以上小學時無咁辛苦? 諗住玩幾年? 想德育 ...

多謝你呀,靚媽咪!!你都講得好啱!!