用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請有經驗既媽咪介紹劍橋英語既書, 習作的出版社 ? ...
go

請有經驗既媽咪介紹劍橋英語既書, 習作的出版社 ? [複製鏈接]

請有經驗既媽咪介紹劍橋英文 d 書, 習作 出版社 ?
例如 : Longman or ......, etc

我去書展見到有, 有d 媽咪可能一次過買哂starter, movers ,flyer, 既exercise, 但我唔知邊間出版社好d, 同埋咩價錢先抵, 係咪平均$25蚊本,  只係自己多做exercise 然後報考試, 其實駛唔駛係出面報course 學呢 ?而且如果係外面上course 仲需唔需要另外買workbook 呢 ?

我未開始, 只係想先了解多d 先 ! Thanks !
   0    0    0    0

請問除了READINGKIDS, 有冇其他介紹 ?
因為坊間有好多出版社,
而且 d Education Centre Combridge Course 又另外有書跟埋, 所以都唔知買邊d 先啱 ?!

有冇媽咪可以指教吓呀 ?

其實cambridge本身有出書及past paper.
Please see the following link:
(書)
http://www.cambridge.org/elt/elt_projectpage.asp?id=2500124
(past paper)
http://www.cambridge.org/elt/elt_projectpage.asp?id=2501641
於佐敦柯士甸道的劍橋大學出版社應該可以買到.

原帖由 katiebbmama 於 09-3-4 13:41 發表
請有經驗既媽咪介紹劍橋英文 d 書, 習作 出版社 ?
例如 : Longman or ......, etc

我去書展見到有, 有d 媽咪可能一次過買哂starter, movers ,flyer, 既exercise, 但我唔知邊間出版社好d, 同埋咩價錢先抵, 係咪平均 ...

1.  無咁平. (係咪平均$25蚊本)
2.  可以不報.  (其實駛唔駛係出面報course 學呢 ?)
3.  可以不需. (如果係外面上course 仲需唔需要另外買workbook 呢 ?_

[quote]原帖由 katiebbmama 於 09-3-4 13:41 發表

我去書展見到有, 有d 媽咪可能一次過買哂starter, movers ,flyer, 既exercise, 但我唔知邊間出版社好d, 同埋咩價錢先抵, 係咪平均$25蚊本,  只係自己多做exercise 然後報考試, 其實駛唔駛係出面報course 學呢 ?而且如果係外面上course 仲需唔需要另外買workbook 呢 ?

小兒也沒有讀過flyers去考試都有15盾, 其實只要知道考試形式便可, 不用特別讀課程, 我建議你可以上"英國文化協會"網, 下載試題樣本作為參考, 試題不是太艱深的, 因為我覺得上劍橋課程很貴呀! 我想英文程度是中上 的學生, 應付是綽綽有餘。

‹ 上一主題|下一主題