用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想幫仔仔轉聖三一中心或九龍靈糧堂讀 K3, 可唔可以比 D ...
go

想幫仔仔轉聖三一中心或九龍靈糧堂讀 K3, 可唔可以比 D 意見

仔仔現於保護兒童會讀 N3 (即 K2), 但係想今年9月轉去聖三一中心或九龍靈糧堂讀 K3. 講真呢 2 間學校都未必有位可插班. 聖三一須5月初再留意先知有無小朋友唔讀而有位. 九龍靈糧堂就未問, 故唔知情況. 但係 2 間學校會點選定係唔轉留番係原校讀埋果1年半就算.

why u want go to 聖三一中心? u want yr son studies in P1 in there?
原帖由 Gar 於 09-3-4 00:37 發表
仔仔現於保護兒童會讀 N3 (即 K2), 但係想今年9月轉去聖三一中心或九龍靈糧堂讀 K3. 講真呢 2 間學校都未必有位可插班. 聖三一須5月初再留意先知有無小朋友唔讀而有位. 九龍靈糧堂就未問, 故唔知情況. 但係 2 間學校 ...

原帖由 coylo 於 09-3-4 13:06 發表
why u want go to 聖三一中心? u want yr son studies in P1 in there?

有考慮聖三一小學, 但唔一定讀. 因 34 網內有其他心儀小學. 只是聖三一中心幼稚園較近我家, 又有全日班. 上網睇D 活動又唔錯, 校舍都好似幾大.

你點解要轉校呀???? 學校有問題嗎??

原帖由 Jackie613 於 09-3-4 17:06 發表
你點解要轉校呀???? 學校有問題嗎??

真係覺得間學校唔係幾好. 但其實呢 D 感覺係好個人. 又唔知點解呢間學校 D 老師做唔長, 須然唔係成日突然間走. 但亞仔 N2 班 2 個老師都係新 (由於每班有 30 幾人, 所以每班有 2 個老師). 而家 N3 班由 1個新老師 + 1 個舊老師. 但係個舊老師而家又走左.

I think need to choose one near yr home be better la, as u not concern P1 ah.