用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝中英文幼稚園 英藝難考嗎?
go

英藝難考嗎? [複製鏈接]

我準備報英藝,但唔知Interview難唔難呢?仲有間學校好唔好呀?(讀國際班定本地班好呢)。我幾個月後先準備搬入元朗區,對此區學校0 idea!有無其他學校建議呢?珈琳好不好呀?
   0    0    0    0

hi:
我個大仔係珈琳讀K3,個細仔係英藝讀NC國際班,細仔係開學之前2星期(當時係2歲11個月大)才去讀名INTERVIEW的,佢一個人跟左個校長上去INTERVIEW,佢識好少英文單字但係識好多中文單字及COLOR,都收左我個仔,我覺得間學校都唔難入,當初都怕佢跟唔上,國際班同主流班唔同的係前者英,數,常識都係外籍人教,中文係用普通話,主流班只係英文係外籍教,其他係本地人教,而價錢係相差二百元,但係我個朋友(佢個女係主流班)話主流班多功課做,可以跟小學涵接,但係我個仔返左學半年,而家識的英文係我意想不到的多,有時仲覺得比哥哥識得多,而大仔頭2年都係內地讀書,最近先轉去珈琳讀的,岩岩讀左4個月,都覺得間學校唔錯,教左佢好多野,英藝注重英文,國際班活學活用,我都好满意,如果唔係某些原因我都會同大仔報英藝的,肖珍同真光你都可以考慮.這2間都好多人去報,聽講而家係收生尾聲拉.要快D決定拉.以上全是個人意見.聽下其他人點睇拉....

原帖由 funpy 於 09-3-3 12:10 發表
我準備報英藝,但唔知Interview難唔難呢?仲有間學校好唔好呀?(讀國際班定本地班好呢)。我幾個月後先準備搬入元朗區,對此區學校0 idea!有無其他學校建議呢?珈琳好不好呀? ...

基本上我地呢區既私校幼稚園,有錢就可入讀,除非個小朋友有D問題,否則都一定收,我仔依家K2喇,好難講話好與唔好,不過如果唔好就會入讀啦,當初我都係buy佢課程比別校深一級,至於國際主流,好睇你將來打算比佢讀直資小學還是官津,如前者咪揀國際,後者咪揀主流囉
‹ 上一主題|下一主題