用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 有無家長已買了飛去看學校舉行的concert? ...
go

有無家長已買了飛去看學校舉行的concert? [複製鏈接]

1    0    0    0

我都買左啦!  你小朋友有無份表演呀?

poohpooh123 ,請問你小朋友讀乜班架?系咪大B,聽老師講,通常選小朋友表演嘅要求都系會簡大B或者唔怕上台個啲,你小朋友是咪唔只一次表演架啦?不過好似話要交好多$買衫仔哦是咪?
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!

Same feeling here.

原帖由 poohpooh123 於 09-3-5 08:28 發表
...話時話, 差唔多每星期都會收到通告都話要交什麼費用, 係o米呢間學校特色?

poohpooh123 :

我個女都係唔怕"秋" 果d, 所以都有份玩.  不過聽聞d老師地排得好緊張, 希望唔好嚇怕d小朋友啦.

係呀, 又收到通告要交費.  係唔係學期初會多d咁既通告架?  有無問過老師呀?  佢地真係好多書, 個學習套我都未用過, 個 MEL account 都係玩過幾次咋.

原帖由 poohpooh123 於 09-3-5 08:28 發表
venuscc, 我小朋友係大仔亦係第一次表演, 因為佢好鍾意唱歌, 跳舞又肯講話, 可能係o甘, 老師揀左佢! 老實講, 學校收o既服裝費都算貴, 又要出錢又出力...話時話, 差唔多每星期都會收到通告都話要交什麼費用, 係o米呢 ...

HI,GOOD MORNING,EVERYBODY!
其實我好明白大家心情,學校呢期真系多左好多野做,連啲MS都忙左好多,全校上上下下都好似好BUSY好緊張咁,無非都系為左個周年慶,唉!無計,東主過大壽,啲馬騮仔就要做啲野!我林過完呢個“大壽”應該會平靜好多!
系呢POOHPOOH123,你小朋友讀邊乜班呀,我林你經驗應該豐富啲,阿B之前系學校情況應該唔系咁,其實好羨慕你小朋友咁大膽又聽話,至少可以鍛練下佢,等佢自信都好啲!我女女性格好硬頸,皮性又難CONTRAL,講真我都好希望佢有機會試下參加多人啲嘅演出,因為佢太自我,唔ENJOY團體合作,唔系為左表演,就算只系做佈景甚至"幕後工作(唔知有無呢哈哈!)”都希望佢可以學會乜叫做“團結”!唉!可惜,呢排佢身體好差,咁咁住左個幾星期醫院,怕且,連做“茶水”嘅機會都無!真系好希望佢可以好啲!

poohpooh123,女女出左院好幾日啦,多謝關心!不過,呢次佢真系幾大件事,哮喘病發,仲好嚴重個只,而家條氣仲好唔順,以後仲要有排調理,真系大意啲都唔得!唉!我最唔希望阿女有嘅問題都出現左,見到佢咁細個就要成日食藥打針,個心真系好難過! 好難過! 自己又唔系好識得照顧佢,希望天父可以幫下我同阿女,等佢快啲好番啦!
所以見到你地咁多位系到講緊小朋友系學校嘅事,我真系覺得羨慕,佢地個個一定好精靈活潑,我好希望女女都可以同啲哥哥姐姐一樣,多啲機會參加學校啲活動呀!

原帖由 poohpooh123 於 09-3-11 08:33 發表
venuscc, 我仔仔以前成日病, 試過成個幾月都無返學, 而家, 佢慢慢咁長大, 身體比以前好左, 無咁弱....希望你個女女, 快d好番, 調理好身體! 就會無事o架啦! 做父母當然好痛心見到自己仔女身體唔好, 我好明白!! 好無奈 ...

希望如此!多謝分享! ,呢兩日我比阿女早啲訓,佢精神好似好啲哦!POOHPOOH123,你小朋友啲休息時間系點架,佢返半日定全日?我個女之前好夜訓,佢仲要返全日,所以成日唔夠精神!

HIHI,

你地好呀? 我女女都係 rhs學生

‹ 上一主題|下一主題