用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Deleted
樓主: simonkmtsang
go

Deleted [複製鏈接]

Have yet to decide local school or IS.  But if I finally choose IS, I'll let my son continue the study at TT.  

原帖由 Flower-kid 於 09-3-16 15:04 發表
想问下多多 PLAYGROUP的MAMI,你地有冇打算直入多多 NURSERY或KINDERGARTEN,然后入INTERNATIONAL SCHOOL呢?

原帖由 meipo28 於 09-3-16 11:25 發表
我囝囝係返寶馬山既playgroup.原本一星期一次,現在增加到2次. 我對個環境,老師及課程都好滿意. 最緊要係囝囝都好樂意上堂,好enjoy.
我其實好鐘意d artwork/ sensory corner. 我同囝囝係學校學左之後,會返屋企再試.  ...

請問你仔仔幾大呀?  你係咪fulltime mum?  可以同bb一齊上playgroup真係好!  你等咗幾耐先有位讀?  上午/下午班?我住係小西灣, 都想報"多多"(北角), 但又覺得都幾遠, 要45分鐘車程.

我係舊年參加open day時報名既. 老公原本仲話唸吓先.好在我無理佢,即刻俾學費,所以唔使點等,好快就返學.
不過之後想轉時間,排左兩個月,先可以由一星期一堂,改為一星期兩堂.好似Weekdays 係 full D.
囝囝現在17.5 個月,反左3個月啦. 最初好怕羞,現在好好多啦.
我地係上 am class. 雖然多數係姐姐陪,但每次都有4-5 爸爸媽媽上堂.感覺都幾好.
我公司最近無甘忙所以可以上完Playgroup先返公.

原帖由 sh_yip 於 09-3-18 18:37 發表

請問你仔仔幾大呀?  你係咪fulltime mum?  可以同bb一齊上playgroup真係好!  你等咗幾耐先有位讀?  上午/下午班?我住係小西灣, 都想報"多多"(北角), 但又覺得都幾遠, 要45分鐘車程. ...

原帖由 meipo28 於 09-3-19 15:53 發表
我係舊年參加open day時報名既. 老公原本仲話唸吓先.好在我無理佢,即刻俾學費,所以唔使點等,好快就返學.
不過之後想轉時間,排左兩個月,先可以由一星期一堂,改為一星期兩堂.好似Weekdays 係 full D.
囝囝現在17.5 個 ...

你真係好彩, 可以上完playgroup先番一工, 你一定係做亞姐, 位高權重個隻, 如果係我一早比人炒咗啦啦!  

BTW, 我上星期六剛剛去寶馬山多多School Visit, 但我有d失望, 因為個campus比我想像中的細好多, 不過幾乾淨.  佢地話紅山campus會大d, 不過我重心大心細, 因為由小西灣去寶馬山都幾遠, 要成個鐘車程, two way 要成兩個鐘.  而且TT的學費都幾貴 .......
‹ 上一主題|下一主題