用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 囡囡仲未有幼稚園收k1
go

囡囡仲未有幼稚園收k1

請問仲有邊間幼稚園有位收k1呀...

有學劵的,可考慮仁愛堂幼稚園係海麗村,我個小朋友係度畢業,老師好好,校長主任又nice‵可以考慮。不過唔知仲有無上午班位。

你住係邊區?
可以打電話問吓啊

醒目開學勳章

唔駛驚,每年6月左右,就有位放番出嚟.

我住彩虹, 依加在kln tong 讀n1, 佢地唔收囡囡上k1, 真係好唔開心, 一日未有學校收都好擔心, 又唔想隨便搵間就算, 打電話去其他學校都係叫我等到5,6月先知有冇位,

黃大仙聖母吖,都係一間好好嘅學校,pm好似仲有位(2 weeks befor)

原帖由 water111 於 09-3-1 11:51 發表

唔使驚,好多家長都話自己個仔女有4-5間學校收咗,如果真係,到時大把位放番出嚟,一定有學校收。

If you don't mind the pm session, you can keep on calling your target schools until August.

其實要放出黎既都應該放左..因為好多學校已經交左/將要交書簿雜費..不過...一日未開學一日都會有機會...never give up! 再唔係K2再考插班..

原帖由 靚姐 於 09-3-2 09:22 發表

唔使驚,好多家長都話自己個仔女有4-5間學校收咗,如果真係,到時大把位放番出嚟,一定有學校收。

原帖由 靚姐 於 09-3-2 09:22 發表

我諗 bk 暫時最多o個位係 in. 6間已有5間收o左, 一間仲未有結果 ....

Why the n1 school did not let your daughter promote to K1?  Ask them reason.  Ask them let your daughter study K1.

It is because it is easier for your daughter to start a new school.  Except you don't want to continue in this school.

原帖由 water111 於 09-3-1 22:16 發表
我住彩虹, 依加在kln tong 讀n1, 佢地唔收囡囡上k1, 真係好唔開心, 一日未有學校收都好擔心, 又唔想隨便搵間就算, 打電話去其他學校都係叫我等到5,6月先知有冇位, ...

原帖由 water111 於 09-3-1 11:51 發表

唔好灰心啦,有冇其他kinder 係waiting?? 你試下寫信去比阿囡in 過既kinder睇下有冇位,再唔係寫信or打返去nursery,比d 成意佢地等佢地擺你個囡係頭位waiting list..

回覆 #15 的文章

唔洗灰心, 遲o的迦南可能又搵返你, 因為一定會好多人走o左去第二間的, 到時實放返好多位出o黎 ~

我的情況同你差不多, 我3月2日收到最後一間學校通知, 知道又係waiting list, 所以即刻call學校, 3月3日call培道, 3月5日立即interview, 1 1/2hrs之後就收左我個仔啦! 返黎睇左d mami, 原來, 有好多培道已收的小朋友都不讀, 選擇了去其他學校, 亦可能因為禁, 所以先至仲有位, 不過只係pm class.  你可以星期一打去問下.... 約克都仲好似有位, 你可以再問.....