用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 仔仔唔願做功課, 想揾間好d補習社 (馬鞍山) ...
go

仔仔唔願做功課, 想揾間好d補習社 (馬鞍山)

有冇好介紹, 佢依家成日拖得就拖, 發哂脾氣, ....  

我個仔都一樣, 我已經日日打電話要佢做, 但佢唔理, 日日又唔抄手冊, 日日攪到成10點先可完成功課, 都未計dict.. 温習就一定冇.

上星期, 我終於頂唔順, 精神好炆, 所以給他去補習社功課班.  但我的心態是佢做得多少就多少.  起碼返到屋企d時間唔洗迫在一起.  但功課就冇自已跟禁好.  千祈唔好想補習社同你又跟好所有功課又温習.  我都想揾間好d補習社, 現在的只暫時頂住.

原帖由 jumego 於 09-3-1 07:58 發表

版主

你馬安山近邊到啊

原帖由 jumego 於 09-3-1 07:58 AM 發表

之前我係馬鞍山上dancing, 個媽咪同我傾計, 佢個仔讀雨川, 提過補過好多間補習社, 最後一間唔錯, 叫做韻x, 係雅to居, 搵吓便搵到, 我無補過,不過我可能會搬去馬鞍山, 咪寫低個名, 唔知好唔好, 不過個媽咪話佢有好多客.
希望幫到大家.  

原帖由 貓大姐 於 09-3-2 16:21 發表
你馬安山近邊到啊

醒目開學勳章

補習社都有好嘅, 但可遇不可求囉, 依間唔啱就要轉啦, 唔好浪費金錢, 再唔係試吓私人補習啦。

原帖由 olkan 於 09-3-1 22:26 發表
我個仔都一樣, 我已經日日打電話要佢做, 但佢唔理, 日日又唔抄手冊, 日日攪到成10點先可完成功課, 都未計dict.. 温習就一定冇.

上星期, 我終於頂唔順, 精神好炆, 所以給他去補習社功課班.  但我的心態是佢做得多少 ...