用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問協恩幾時知結果?
go

請問協恩幾時知結果?

而家得又一村收O左, 其他全部都WAITING LIST, 28/3要去又一村交學費, 我都知協恩無乜機會架啦, 但都希望會有奇蹟出現, 請問知唔知協恩幾時會有結果呢??

On 13 March.

yes on 13 Mar~
not sure my daughter can read this school or not...I really hope she can but it is very hard...no chance~

不知是否13/3早才寄出?
if yes, 起碼要14/3才收到啦!

原帖由 vofadone 於 09-3-1 00:17 發表
yes on 13 Mar~
not sure my daughter can read this school or not...I really hope she can but it is very hard...no chance~

原帖由 dora611 於 09-3-2 12:20 發表
不知是否13/3早才寄出?
if yes, 起碼要14/3才收到啦!

協恩係個board度寫明"結果會於3月13日寄出"
我諗13/03前都應該會有人收到信喇~

thanks! 即係下星期中派彩wor.

原帖由 YML 於 09-3-3 15:46 發表

協恩係個board度寫明"結果會於3月13日前寄出"
我諗13/03前都應該會有人收到信喇~

係呀﹗我都等得好心急﹗希望收我個女啦﹗

唔係大家提起, 都唔記得協恩3月出結果, 囡囡係細女, 收大B都收唔晒啦, 何況係細B!
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

但係真係中左, 大家會否介意幼稚園不是直升小學?
我個小b有直升幼稚園收左, 不過好多人said協恩好, 所以試下.
當然不收, 我可以不用考慮協恩啦! 但好彩收左, 我的住所跟協恩同區, 小學chance會否高少少?

我都好擔心不能直升小學哩個問題.我得15分又唔係住同區...
聽講幼稚園成續突出先有機會在K3時俾學校作第三輪篩選,咁K1-3哩3年又要好努力咁train up 小朋友,又要積極參與家校活動,替個女爭取機會...會否好大壓力呢?

如果同區, 機會大好多. 起碼有得抽. 但都唔係100%.

我唸最好把協恩作一間獨立幼稚園考慮. 老師是否有愛心, 學校質數是否優良? (有冇現任家長俾啲意見?)

咁樣小朋友將來就算直升唔到, 對唔會後悔浪費左3年. 而升到就當係bonus.

原帖由 kyliejet 於 09-3-4 16:04 發表
如果同區, 機會大好多. 起碼有得抽. 但都唔係100%.

我唸最好把協恩作一間獨立幼稚園考慮. 老師是否有愛心, 學校質數是否優良? (有冇現任家長俾啲意見?)

咁樣小朋友將來就算直升唔到, 對唔會後悔浪費左3年. 而升到就當係bonus.

我曾經問過一位今年昇O左上其他小學既家長,雖然佢出盡法寶都昇唔返協小,但佢都好多謝協幼train 到d 小朋友獨立同有自信,冇後悔比個囡讀協幼...所以唔好祈望昇唔昇到先,有緣入到協幼已經好感謝主架啦,上到協小咪當bonus law, 反正其他kinder多數都冇直屬小學架啦..

非常同意 .... 入到協幼都好好彩架啦 !!

真係 am / pm 各 30 咋 , 再上唔上到小學 ....
當 bonus 啦 !!   幸運之神再一次黎臨當然好 ,
唔係既 ..... 打好個 base 都未嘗唔係一件好樹 !!

3/13 會知結果 , 真係入到都好好彩架啦 !!

原帖由 Pui_Pui 於 09-3-5 23:36 發表

我曾經問過一位今年昇O左上其他小學既家長,雖然佢出盡法寶都昇唔返協小,但佢都好多謝協幼train 到d 小朋友獨立同有自信,冇後悔比個囡讀協幼...所以唔好祈望昇唔昇到先,有緣入到協幼已經好感謝主架啦,上到協小咪當b ...