用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 邊間學phonics推薦呢?
go

邊間學phonics推薦呢? [複製鏈接]

邊間學phonics推薦呢? for age 1, 同埋英式發音, 講埋教育方法, 唔該
   0    0    0    0

你司以參觀吓柏絲

1歲學phonic 會唔會細左少少呢?
學講英文ok, 但 phonic 佢地唔會記得, 父母只會浪費金錢同時間, 佢地學唔識冇左學習成功感, 會令佢地失去學習興趣, 唔單只幫唔到佢地, 仲會害左佢地.
bb係呢個階段重要的係身體上的發展, 大小肌肉, 手眼協調, 聽及講, 但學術性的等佢大d先啦.

我囡囡都係大你的半年左右, 我都係比佢番英語playgroup, 老師係net, 唔識講中文, 全程英語玩學, 囡囡己明白簡單的英語指令, 手眼協調都發展得唔錯.

我希望見到每一個小朋友都開心健康地面對學習, 學習事半功陪. 小朋友不用辛苦, 大人不用浪費金錢.

我從兒子很少便教他phonics,他現在未夠四歲便自己會拼讀未見過的字,看的英文書已經是一、二年級的書。不是表示我或兒子比人叻,我相信每個小朋友都可以,所以與一個外藉朋友商量,開班給家長學英文拼音,讓他們也可以教自己的孩子。不是為賺錢,而是推己及人,很想大家學會後,親子閱讀之餘,也提高孩子的水平。

原帖由 babytowe18 於 09-2-28 11:45 發表
邊間學phonics推薦呢? for age 1, 同埋英式發音, 講埋教育方法, 唔該

原帖由 winchoy16888 於 09-3-10 07:16 發表
你司以參觀吓柏絲

水準高唔高呢
‹ 上一主題|下一主題